Recept Pečený bažant na divoko

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bažant na divoko

Postup

Nakrájíme na kostičky mrkev, celer a 1/3 špeku, špek rozpustíme na pánvi, na něm dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Pečlivě oškubaného a vykuchaného bažanta zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme. Větší částí zeleniny naplníme bažanta. Do pekačku dáme trochu špeku na kostičky, na něj položíme bažanta prsama dolů. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky špeku. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět špekem. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem. Šťávu můžeme před podáváním dolít vodou a zahustit moukou. Nejlépe se připravuje v " římském hrnci ", pak jej rovnou dáme prsama nahoru a neobracíme.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 31.10.01 vloženo
  • 155645x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 8 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 kuličky jalovce - nemusí být
  • 30 dkg špeku
  • sůl
  • (červené víno)

Doporučená příloha

  • Karlovarský knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 4.6.18 08:44

Jednoduchý recept a všem chutnalo!!

Odkaz na uvaření

Cookina_LG 3.2.18 21:02

Výborná omáčka, recept si schovávám. Pekla jsem bez kůže a maso trochu vyschlo, doporučuji péct v římském hrnci, tak jak je doporučeno.

Odkaz na uvaření

Luděk81 6.12.15 09:18

Parádní recept,
děda je myslivec tak že přísun bývá častý… tento recept patří v naší rodině mezi nejoblíbenější.. díky vám za něj
Luděk

Odkaz na uvaření

cufi22 20.4.15 08:26

Výborný recept, včera se olizovala celá rodina. Jestli se ještě někdy dostanu k tomuto lahodnému masu, určitě je upravím stejným způsobem. Děkuji.

Odkaz na uvaření

ufo65 1.1.15 10:16

Dopadlo to dobře,jen jsem k tomu udělal špekové knedlíky s houbami.Krásně se k tomu hodily.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pečený bažant na divoko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečený bažant na divoko

Anejka
1 příspěvek 18.12.11 13:36
Pepíčkovi...

Kdybyste četl postup, věděl byste, že je uvnitř bažanta…

pepicek
1309 příspěvků 3.1.10 18:20
Re: Pečený bažant na divoko - ilustrační obrázek

chybí na něm ta zelenina, dejme tomu, že se vyvařila ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz