Recept Pečený bažant na divoko

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bažant na divoko

Postup

Nakrájíme na kostičky mrkev, celer a 1/3 špeku, špek rozpustíme na pánvi, na něm dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Pečlivě oškubaného a vykuchaného bažanta zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme. Větší částí zeleniny naplníme bažanta. Do pekačku dáme trochu špeku na kostičky, na něj položíme bažanta prsama dolů. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky špeku. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět špekem. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem. Šťávu můžeme před podáváním dolít vodou a zahustit moukou. Nejlépe se připravuje v " římském hrnci ", pak jej rovnou dáme prsama nahoru a neobracíme.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 31.10.01 vloženo
  • 153575x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 8 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 kuličky jalovce - nemusí být
  • 30 dkg špeku
  • sůl
  • (červené víno)

Doporučená příloha

  • Karlovarský knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 04.06.18 08:44

Jednoduchý recept a všem chutnalo!!

Odkaz na uvaření

Cookina_LG 03.02.18 21:02

Výborná omáčka, recept si schovávám. Pekla jsem bez kůže a maso trochu vyschlo, doporučuji péct v římském hrnci, tak jak je doporučeno.

Odkaz na uvaření

Luděk81 06.12.15 09:18

Parádní recept,
děda je myslivec tak že přísun bývá častý… tento recept patří v naší rodině mezi nejoblíbenější.. díky vám za něj
 Luděk

Odkaz na uvaření

cufi22 20.04.15 08:26

Výborný recept, včera se olizovala celá rodina. Jestli se ještě někdy dostanu k tomuto lahodnému masu, určitě je upravím stejným způsobem. Děkuji.

Odkaz na uvaření

ufo65 01.01.15 10:16

Dopadlo to dobře,jen jsem k tomu udělal špekové knedlíky s houbami.Krásně se k tomu hodily.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pečený bažant na divoko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Anejka
1 příspěvek 18.12.11 13:36
Pepíčkovi...

Kdybyste četl postup, věděl byste, že je uvnitř bažanta…

pepicek
1309 příspěvků 03.01.10 18:20
Re: Pečený bažant na divoko - ilustrační obrázek

chybí na něm ta zelenina, dejme tomu, že se vyvařila ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz