Recept Pečený bažant s nádivkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oškubaného a očiště­ného bažanta protkneme menšími špalíčky slani­ny a osolíme. Na nádivku utřeme v misce pašti­ku z konzervy, přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, na kostičky pokrájenou sla­ninu a rozsekanou petr­želku. Nádivkou bažanta naplníme a zašijeme ho. Vložíme do pekáčku, v němž jsme rozehřáli máslo a zbytek slaniny s dozlatova osmahnutou cibuli (na kolečka i na kostičky). Přidáme brambory mírně podlijeme a pečeme v troubě po všech stranách dozlatova. Poté bažanta ,vyndáme, šťá­vu zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme ví­nem a krátce povaříme (někdo i přes síto cedí, ale není to ono).

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 33719x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 60 g slaniny
  • sůl
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 30 g hlad­ké mouky
  • 1 sklenka bílé­ho vína.
  • Nádivka:
  • 1 kon­zerva drůbeží paštiky
  • tro­chu mléka
  • 1 žemle
  • 30 g slaniny
  • petrželka.

Doporučená příloha

  • brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený bažant s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz