Recept Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku Linie

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku

Úvod

lehké, rychlé, výtečné

Postup

Na úvod připravíme marinádu:
vymačkáme 1/2 citrónu, přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje, nasekáme čerstvou petrželku (nebo přisypeme sušenou), přidáme sůl a pepř.

Do mísy vložíme očištěné filé z ryby a promícháme s marinádou - necháme cca 30 min uležet.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do papiňáku, přidáme cca 50 g másla, kmín, osolíme. Kdo takto vaří brambory poprvé a nemá odhad, může přidat pro klid duše 1dl vody. Sníží se tak riziko, že se brambory připálí - do hrnce přeci jen nevidíme :)

Hrnec zavřeme a nastavíme na nejvyšší tlak, zapneme sporák na největší stupeň. Po chvilce z tlakového hrnce začne unikat pára, teplotu snížíme tak, aby z ventilu ucházelo jen malé množství páry. Takto vaříme cca 8 minut. Následně odstavíme ze sporáku a necháme dojít.

V mezidobí necháme vyhřát troubu, na dno pekáčku vložíme pečící papír a posypeme většími kousky čerstvé petrželky. Na petrželku položíme maso (kůží dolů), polijeme zbytkem marinády.

Pečeme cca 20 minut na cca 190 stupňů, nejprve pekáček zakryjeme, zbylých cca 7-8 minut ponecháme odkrytý.

Recept je z kategorií: Filé Hlavní jídlo Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.04.15 vloženo
  • 3059x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min + cca 30 min marinování ryby

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 plátky filé z lososa
  • 2 PL olivového oleje
  • hrst čerstvé petrželky a libečku (lze použít i sušené)
  • cca 600 g brambor
  • 1 citrón
  • 100 g másla
  • 1 čajová lžička kmínu
  • sůl, pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • mé oblíbené brambory z papiňáku :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 15.05.17 13:18

vynikající!

Odkaz na uvaření

Michal Vitásek 02.04.15 22:48

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz