Recept Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku Linie

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku

Úvod

lehké, rychlé, výtečné

Postup

Na úvod připravíme marinádu:
vymačkáme 1/2 citrónu, přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje, nasekáme čerstvou petrželku (nebo přisypeme sušenou), přidáme sůl a pepř.

Do mísy vložíme očištěné filé z ryby a promícháme s marinádou - necháme cca 30 min uležet.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do papiňáku, přidáme cca 50 g másla, kmín, osolíme. Kdo takto vaří brambory poprvé a nemá odhad, může přidat pro klid duše 1dl vody. Sníží se tak riziko, že se brambory připálí - do hrnce přeci jen nevidíme :)

Hrnec zavřeme a nastavíme na nejvyšší tlak, zapneme sporák na největší stupeň. Po chvilce z tlakového hrnce začne unikat pára, teplotu snížíme tak, aby z ventilu ucházelo jen malé množství páry. Takto vaříme cca 8 minut. Následně odstavíme ze sporáku a necháme dojít.

V mezidobí necháme vyhřát troubu, na dno pekáčku vložíme pečící papír a posypeme většími kousky čerstvé petrželky. Na petrželku položíme maso (kůží dolů), polijeme zbytkem marinády.

Pečeme cca 20 minut na cca 190 stupňů, nejprve pekáček zakryjeme, zbylých cca 7-8 minut ponecháme odkrytý.

Recept je z kategorií: Filé Hlavní jídlo Ryby

Nahlásit recept

  • 02.04.15 vloženo
  • 3208x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min + cca 30 min marinování ryby

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 plátky filé z lososa
  • 2 PL olivového oleje
  • hrst čerstvé petrželky a libečku (lze použít i sušené)
  • cca 600 g brambor
  • 1 citrón
  • 100 g másla
  • 1 čajová lžička kmínu
  • sůl, pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • mé oblíbené brambory z papiňáku :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 15.05.17 13:18

vynikající!

Odkaz na uvaření

Michal Vitásek 02.04.15 22:48

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Losos pečený na petrželi, brambory vařené v papiňáku na libečku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz