Recept Losos vařený s černým máslem

Manana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přiměřeně velkého celého lososa vykucháme a očistíme, zbavíme ho hlavy, aby nám v hrnci nepřekážela. Do velkého hrnce nebo hlubšího pekáče dáme vařit přiměřené množství osolené vody s nakrájenou zeleninou a kořením, vaříme asi 15 minut, pak přidáme sklenici vína a lososa, a mírně vaříme přikryté asi 30 minut. Voda by měla lososa lehce přesahovat. Mezitím dáme do pánve máslo a na mírném ohni přepustíme, v závěru přidáme trochu rozmělněné šalvěje a tymiánu. Rybu opatrně vyjmeme, na prkénku zbavíme kůže a oddělíme filátka od páteře a kostí. Mezitím, co nám asistent/-ka klade rybu na talíře, připravíme černé máslo (beurre noir): rozpálíme přepuštěné máslo s kořením, vlijeme lžíci estragonového octa, zamícháme, necháme odpařit a porce ryby máslem polijeme. Nebo servírujeme pod poklopem jako Bóbika za zvuku gongu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.02.06 vloženo
  • 3610x zobrazeno

Ingredience

  • losos
  • voda
  • sůl
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • cibule
  • bobkový list
  • pepř celý
  • nové koření
  • víno bílé
  • máslo
  • šalvěj
  • tymián
  • ocet estragonový

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos vařený s černým máslem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz