Recept Oldův vařený losos
Labužník Olda02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
1.V hrnci s vodou vyrobíme silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny, cibule, česneku, černého koření, dle uvážení achuti použijte různé bylinky. 2.Lososa zbavíme páteře nebo úplně filetujeme (bez žeber), nakrájíme na porce cca 5 cm široké od hřbetu k břichu. 3.Do vývaru přidáme víno, sůl (musí chutnat jako přesolená polévka) stáhneme na cca 75 °C a vložíme porce lososa. 4.Táhneme při stejné teplotě cca 15 - 17 minut, nesmí vařit. 5.Vyjmeme, klademe na talíře, zakápneme rozpuštěným máslem ozdobíme dle chuti kolečkem citronu, pažitkou nebo petrželkou. Takto si ryba podrží svou přirozenou chuť.
Recept je z kategorií: Ryby
- 19.12.07 vloženo
- 4947x zobrazeno
Čas přípravy
- 30-45 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 losos čerstvý nebo rozmražený vykuchaný, očištěný, bez hlavy
- cca 800 - 1000 g
- 2 litry vody
- mrkev, petržel, celer, 1 ks cibule, česnek 2 stroužky
- pepř celý, nové koření
- 2 dcl bílého vína
- máslo
- citron (kolečka), petželka, pažitka
- bylinky dle chuti
- sůl
Doporučená příloha
vařený brambor, šťouchané bramdory, opečená veka, zeleninový salát, dobré bílé víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Oldův vařený losos
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Oldův vařený losos