Recept Oldův vařený losos

Labužník Olda02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1.V hrnci s vodou vyrobíme silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny, cibule, česneku, černého koření, dle uvážení achuti použijte různé bylinky. 2.Lososa zbavíme páteře nebo úplně filetujeme (bez žeber), nakrájíme na porce cca 5 cm široké od hřbetu k břichu. 3.Do vývaru přidáme víno, sůl (musí chutnat jako přesolená polévka) stáhneme na cca 75 °C a vložíme porce lososa. 4.Táhneme při stejné teplotě cca 15 - 17 minut, nesmí vařit. 5.Vyjmeme, klademe na talíře, zakápneme rozpuštěným máslem ozdobíme dle chuti kolečkem citronu, pažitkou nebo petrželkou. Takto si ryba podrží svou přirozenou chuť.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.12.07 vloženo
  • 4622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 losos čerstvý nebo rozmražený vykuchaný, očištěný, bez hlavy
  • cca 800 - 1000 g
  • 2 litry vody
  • mrkev, petržel, celer, 1 ks cibule, česnek 2 stroužky
  • pepř celý, nové koření
  • 2 dcl bílého vína
  • máslo
  • citron (kolečka), petželka, pažitka
  • bylinky dle chuti
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařený brambor, šťouchané bramdory, opečená veka, zeleninový salát, dobré bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldův vařený losos

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz