Recept Oldův vařený losos

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.V hrnci s vodou vyrobíme silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny, cibule, česneku, černého koření, dle uvážení achuti použijte různé bylinky. 2.Lososa zbavíme páteře nebo úplně filetujeme (bez žeber), nakrájíme na porce cca 5 cm široké od hřbetu k břichu. 3.Do vývaru přidáme víno, sůl (musí chutnat jako přesolená polévka) stáhneme na cca 75 °C a vložíme porce lososa. 4.Táhneme při stejné teplotě cca 15 - 17 minut, nesmí vařit. 5.Vyjmeme, klademe na talíře, zakápneme rozpuštěným máslem ozdobíme dle chuti kolečkem citronu, pažitkou nebo petrželkou. Takto si ryba podrží svou přirozenou chuť.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.12.07 vloženo
  • 4308x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 losos čerstvý nebo rozmražený vykuchaný, očištěný, bez hlavy
  • cca 800 - 1000 g
  • 2 litry vody
  • mrkev, petržel, celer, 1 ks cibule, česnek 2 stroužky
  • pepř celý, nové koření
  • 2 dcl bílého vína
  • máslo
  • citron (kolečka), petželka, pažitka
  • bylinky dle chuti
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařený brambor, šťouchané bramdory, opečená veka, zeleninový salát, dobré bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldův vařený losos

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz