Recept Kuřecí zelené karí z Thajska - opět jiná chuť

(Hodnoceno 2x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí zelené karí z Thajska - opět jiná chuť

Postup

Kuřecí stehýnka nakrájet na tenké proužky. Nakrájet očištěné fazolky na dva až tři kousky. Na pánev nebo Wok kotlík přidat zelené karí a zahřívat ho tak dlouho, až začne vonět, což potrvá asi 3 minuty. Přidat kuře, fazolky a za stálého míchání smažit asi po 5 minut, nebo až je kuře hotové. Přilít tam kokosové mléko a nepřikryté vše dusit asi 3 minuty, nebo až vše trochu zhoustne. Zelené karí: všechny ingredience rozmixovat v mixeru na pastu. Karí podávat v míse s pokličkou ozdobené kolečky červené chili papričky a s individuálními miskami rýže.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 22711x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g kuřecích stehýnek (vrchní část nohy), bez vyjmutého tuku, bez kosti, ale s kůží
  • 200 g zelených fazolek
  • 250 ml kokosového mléka
  • Zelené karí:
  • 3 malé zelené čerstvé chili papričky na jemno posekané (mohou se odstranit semínka, ve kterých je nejvíce ¨ohně¨)
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 4 lžíce na jemno posekané citronové trávy (jenom spodní část, která se nejdříve natluče plochou stranou velkého nože)
  • 4 lžíce posekaného čerstvého koriandru setého
  • 2 lžíce podzemnicového oleje, nebo podobného
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička krevetové pasty
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 červená chili paprička na ozdobu, nakrájená na tenká kolečka (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 21.6.13 06:36

Moje varianta

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 26.1.13 15:12

Babi , vsak uz vies ja to vzdy este domotam po svojom, aj tu som mal vela zeleneho korenia z Kambodze (kampot peppers ) tak som aj to pridal a jasne ze lotus a jablkove baklazany a kurca zmenil na bravcove, podobne ako ked varia v Prahe cinu :-)
PS: zelenu fazulku som ale dal …

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí zelené karí z Thajska - opět jiná chuť

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí zelené karí z Thajska - opět jiná chuť

suzanka
161 příspěvků 21.6.13 06:34

Moje varianta s polentovymi knedlicky

Bento
794 příspěvků 28.1.13 15:24

Birkana, zajtra okomentujem, mali sme dake pozostatky cyklonu a nie je stale elektrika, vela popadanych stromov + 800 mm dazdu za 24 hodin. :cert:
u nas dostat cerstve aj mrazene lotusove korene :palec:

birkana
1687 příspěvků 28.1.13 07:32

Esmeralda, díky za informaci, určitě ochutnám :kytka: :kytka: :kytka:

esmeralda
4813 příspěvků 27.1.13 21:57
Lotus root

Birkana, jedná se o Lotus root, neboli kořen Lotosu. Rostlina, která mi silně připomíná leknín.
V obchodech s asijskými potravinami se prodává ve slaném nálevu v konzervě.
Chuť nemá výraznou, ale pokrmu přidá křupavost.

http://images.google.com/search?…

birkana
1687 příspěvků 27.1.13 15:45
Prosím pěkně...

… co je tato ingredience? Obrázek od Bento mě zaujal, recept od babi se mi líbí :mavam: Jen nevím, co je toto. Vypadá to tak exoticky :roll: :roll: :roll:

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí zelené karí z Thajska - kardo,

to jsem velice ráda, že sdílíš zanícení pro asijskou kuchyni, zvláště tu Thajskou. Nevím, jak je Tvoje vnučka stará, ale je dobré, že ji zasvěcuješ do kuchyní světa… Tvoje vylepšení někdy budu muset vyzkoušet. Ty ¨sirky¨(zápalky) jsou doslovný překlad z angličtiny (matches) a přesně vysvětlují, jak má být zelenina nakrájená podle francouzkého ¨julienne¨. Ale to Ty zajisté znáš, poznámka je spíš pro začátečníky. Díky za vyzkoušení receptu…

S pozdravy i na Tvoji vnučku,

karda
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí zelené karí z Thajska - opět jiná chuť (R).

Tak včera jsem to zvládl! Dík za recept. Bylo to opět vynikající! Vnučka něco tvrdila o pálení v puse, ale zvládla to :))
P.S.
Dokonce jsem to „vylepšil“ o zelené bambusové výhonky (měkký košťálek od brokolice nakrájený na „sirky“ - tvůj krásný výraz, ), takže ještě jednou dík za recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz