Recept Kuře pečené v kachním sádle, fazolový salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře pečené v kachním sádle, fazolový salát

Úvod

Kuřecí stehna se můžou zdát příliš obyčejné, stačí ale malý trik: místo koření použijte voňavé kachní sádlo. Možná to nevíte, ale pokud pečete maso na nízké teplotě po delší dobu, provozujete vlastně konfitování. To je hned na jiné úrovni, než pečení :)

Postup

I obyčejné kuřecí stehna je možné konfitovat v kachním sádle. Prostě je osolte, poskládejte do pekáče, přidejte kachní sádlo a panáka vody.

Zakryjte a strčte do trouby na 140°C na 2 hodinky. Pokud jsou stehna měkká, bez poklice nebo alobalu pečeme dál na 180°C, dokud se voda neodpaří. Občas obracejte, ať se stehna namočí v sádle z obou stran.

Příloha je tak jednoduchá, přitom se skvěle hodí k hutnějšímu masu.

Fazolový salát se skládá z jednoduchých surovin, prostě je zamícháme a podáváme jako barevnou, pestrou přílohu. Salát není jenom nudná zelenina a určitě si pochutnají i ti, co se jim zeleninové přílohy moc nezamlouvají.

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.11.12 vloženo
  • 3109x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

Kuře:

  • 2 velké kuřecí stehna (spodní a vrchní spolu)
  • sůl
  • 3 lžíce kachního sádla

Fazolový salát:

  • zavařené fazole (1 sklenička nebo konzerva, odkapaná)
  • 4 cherry rajčata
  • sůl
  • pár kapek salátového octu dle chuti
  • čerstvá bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 21.11.12 11:07

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře pečené v kachním sádle, fazolový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 22.11.12 16:08

@veseleboruvky Stačí na Tvém profilu kliknout na „Moje recepty“ - u každého je možnost „Upravit recept“.

adminka Tereza

 
veseleboruvky
28 příspěvků 22.11.12 09:59

Škoda že jsem nevyfotila, mám menší pekáček, do kterého stačilo přidat 3 velké lžíce sádla a trochu vody a do půlky byly stehna v sádlu. Dívala jsem se po netu, konfitování je definováno jako pečení na nižší teplotě v sádle po delší dobu. Toto mi přišlo jako nejjednodušší, vzdělaný kuchař by to vysvětlil asi lépe. Opravu bych klidně provedla, stejně jsem tam zapomněla něco uvést, nevím ale jak se upravuje text, později se na to podívám.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.12 23:16

Souhlasím s casinem :-)
Přidala bych sádlo a odebrala vodu.
Ale je také možné, že nevím, jestli to konfituje nízká teplota nebo množství sádla, nebo obojí najednou? :P

 
casino
4473 příspěvků 21.11.12 23:02
Kuře pečené v kachním sádle

Máte pěkný obrázek, hezky napsaný úvod a evidentně se vám líbí slovo konfit… :)
Myslím, že 2 velká kuřecí stehna (spodní a vrchní spolu) + 3 lžíce kachního sádla by se spíše mohlo jmenovat „Kuře pečené na kachním sádle“…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz