Recept Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu

Postup

V mise rozmichame vejce s ostatnimi ingrediencemi a do teto marinady vlozime nakrajena kureci prsa (neni potreba naklepavat). Promichame, aby vsechno maso bylo obalene marinadou, pokud mame vic masa, pripravime marinadu z vice vajec a umerne tomu pridame ostatni ingr. Nechame ulezet prikryte aspon hodinu v chladu. Rizky obalujeme ve strouhance a hned smazime.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 17.12.06 vloženo
  • 5547x zobrazeno

Ingredience

  • na marinadu:
  • 1 vejce
  • stava z pulky nebo celeho citronu
  • 2-3 strouzky cesneku rozmackane nebo nasekane na velmi drobno
  • 1 lzice nastrouhaneho cerstveho zazvoru
  • sul.
  • strouhanka na obaleni
  • olej na smazeni.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.01.15 15:01

Naložila jsem dvoje kuřecí prsa a pár menších plátků krůtího, které mi zbyly jako odřezky z většího kusu použitého na něco jiného.
Je to výborné!
Ta zázvorovo-citronová chuť je pohádka :)
Měli jsme k nim v troubě pečené drobné brambůrky potřené směsí oleje, soli, česneku, zázvoru a špetky kurkumy…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 22.01.15 20:09

Marináda stačila na tři kuřecí prsa, přidala jsem lžíci solamylu a lžičku ústřicové omáčky, prsa byla naložena asi šest hodin, obalena ve strouhance a krátce osmažena. Jsou výborná :-) příloha - http://www.labuznik.cz/…msky-zpusob/

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2311 příspěvků 27.01.15 12:45

@birkana - jj, vím… už jsem četla… Je smutné, že nejsou schopni udělat něco pro uživatele…
Ale to víš: web jako zdroj z příjmů z reklam - to je holt na prvním místě… Na uživatele se nekouká…
Ale spíš mě fascinuje, že ti inzerenti jsou ochotni zaplatit si svoji reklamu na webu, který evidentně dělá vše pro to, aby odešel i ten zbytek uživatelů…
Já, kdybych si měla někde zaplatit za reklamu, tak první, co bude, tak si ověřím, jak ten web funguje…
Tady bych ji nechtěla ani zadarmo… škoda času s instalací baneru…
Jak píšu: nebýt receptů, které tu mám uložené k vyzkoušení a hrstky vás, kdo ještě zbývá, tak bych se nevracela, ale dál bych chodila opět pouze „potichu“… Ale nedalo mi to…
Tak uvidíme, zda se něco pohne, ale pochybuji, na pohádky už nevěřím a na zázraky teprv ne…

birkana
1687 příspěvků 27.01.15 12:19

@Zuzka1973, také tady drahný čas já a několik dalších čekáme na znovuoživení Deníčků. Zatím je ticho po pěšině a tvůrci patrně tiše doufají, že to vyšumí… (viz poslední příspěvek Diskuse :cert: )

Příspěvek upraven 27.01.15 v 12:25

Zuzka1973
2311 příspěvků 27.01.15 10:20

@goralka - pokusím se vydržet… je tu plno receptů, které mám v plánu vyzkoušet… Snad mě zase neodradí ten způsob vedení tohoto webu.
Než jsem se na čas vytratila, myslela jsem, že aspoň něco se změní a ono vůbec nic, ani pořádek v těch fotkách neudělali…
Už kolikrát jsem tehdy psala, že prioritu by mělo mít autorské foto (kolikrát je totiž v receptu zmínka: „viz. foto“) a když se to tu pak samo přehodí, tak málokoho napadne hledat jiné foto, než to momentálně aktuální…
A u receptů bez fota by mělo mít prioritu první uvaření či pak foto na přání autora… Ale autora, ne systému…
Třeba zde: Daduujina fotka je barevná, svěží, nádherně nafocená… Ale systém tam bez varování prskne moje foto, které se předchozímu absolutně nemůže vyrovnat. (V létě mi „oslepl“ foťák a jsem nucena vše fotit naslepo, nejde ten display, a vše v jednom univerzálním nastavení, takže hoooodně dlouho ode mě nebude moc kvalitní foto k mání, na nový fotoaparát se asi jen tak nezmůžu.) :)

goralka
272 příspěvků 26.01.15 22:39

Zuzka vitaja neodchádzaj, chýbaš tu.

Zuzka1973
2311 příspěvků 26.01.15 15:43

To pořád ještě nejsou v pořádku ty „škatulata hejbejte se“ s fotkami?
Proč zmizela Daduujina fotka? Je daleko hezčí než moje a více se hodí na titulku…

Tak to se za tu dobu, co jsem sem nechodila, nezměnilo jistě ani nic jiného… No… ale co jsem čekala, že? :? :zed: :| :nevim:

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Pro ty kteří mají rádi jenom nádech zázvoru....

Přidejte do marinády jenom pár plátků. Snadno se z marinády vyloví.

Tímto způsobem přidávám zázvor i do asijského vaření.

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu-rybka2001

Díky za radu,vyzkouším s čerstvým zázvorem.určitě to bude ještě lepší.Hezký den,J.

Rybka
54 příspěvků 27.04.10 08:19
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu -java,

dekuji za vyzkouseni receptu, mam radost, ze chutnalo:-)
pokud pouzijes priste cerstvy zazvor a budes marinovat pres noc, staci mensi mnozstvi nez je uvedeno v receptu. Cerstvy zazvor je hodne pikantni a nalezi se, ja s timhle mnozstvim marinuji jen par hodin.

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu-mixtionna

Řízečky byly opravdu vynikající,tak tak jsem stačila uchutnat…Příště zkusím čerstvý závor.Přiznám se,že jsem ho ještě nikdy nekoupila,ale polepším se!Taky jsem do teď vařila tradičně a teď občas předhodím nějakou inovaci.Manžel kupodivu nic nenamítá,pokud to alespoň trošku voní masem…hezký večer,J

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu - java

děkuji za inspiraci. U nás se vařilo hodně tradičně, ale teď nás začínají nové chutě lákat. Zkusíme.

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu

Tak,řízečky se marinují v lednici.Přidala jsem podle MI-LANA trochu bílého vína.
Zázvor jsem dala sypký,jelikož čerstvý nemám.Zítra budu smažit,myslím že to bude dobrota.J

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kureci rizky marinovane v cesneku, zazvoru, citronu

Tedy toto se mi líbí! Možná bych zkusil přidat ještě trochu bílého vína a nechal v marinádě přes noc… ale stejně - ten čerstvý zázvor, česnek, citrón - moc pěkně vypadající kombinace! Úplně mám na to chuť…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Cibulačka Cibulačka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz