Recept Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Postup

Nakrájet maso na dlouhé proužky, trochu naklepat. Smícht marinádu s kuřetem a nechat v chladničce několik hodin, nebo přez noc. Rozčtvrtit papriky a vyčistit. Ogrilovat kůži, až se vytvoří puchýře a zčerná. Oloupat kůži a zahodit. Vyjmout kuře z marinády a uschovat narinádu. Navlíct (nahoru, dolů, nahoru) kuře na předem namočené špejle. ogrilovat kuře na všech stranách doměkka, sem tam pomazat marinádou. Pomazat marinádou papriky a také je trochu ogrilovat. Podávat s křupavým pečivem

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.07.02 vloženo
  • 10192x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3-4 kuřecí stehýnka (vrchní část nohy ) asi 400g, bez kosti a kůže
  • 1 červené paprika
  • 1 zelaná paprika
  • Marináda:
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové štávy
  • 1 lžice plnozrné hořtice
  • 2lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 rozdrcené česnek
  • 1 lžíce medu
  • 6 špejlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 11.09.12 22:29

Babi, bylo nás víc, takže jsem musela hodně kuřecích špalíků napíchnout na rožeň - pochutnli jsme si, moc :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 17.09.12 19:24

Varit venku je ultimatni vyuziti prirody a tepleho pocasi. Lze zacit brzy zrana s odplavanou rozcvickou v bazenu a snidani v trave. Kdyz jsou ta nejvetsi vedra a aklimatizace bezi, proc topit varenim a prave tak pecenim…i to lze uspesne delat na grilu. Receptu mam pozehnane, avsak guru je Drobek a tak jsem se casto nepletla do jeho „kuchyne“. Zajiste se tesis na kuchyni v prirode, kde se nemusi drhnout podlaha a bylinky voni pod nohou :D
Zdravim…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.09.12 21:29

Babi, ano, příští rok se už konečně dočkám kuchyně venku, je to nejmilejší vaření u kterého můžeš pracovat na zahradě, nebo lenošit s knížkou a všechno se vaří, peče samo a vůně přitahuje sousedy… :-)

Většina lidí používá marinády červené, s paprikou, je to nuda :P, ta tvoje je na drůbež jak stvořená.
Měj se hezky :kytka:

babi
6360 příspěvků 15.09.12 01:58

Dando, jsem rada, ze chutnalo. Bejvavalo, kdy od casneho jara do pozdniho podzimku jsme grilovali a nasi jidelnou byla zahrada se stolem pod obrovskym kosatym javorem, ktery nas uchranil i od nejake te sprsky…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz