Recept Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Postup

Nakrájet maso na dlouhé proužky, trochu naklepat. Smícht marinádu s kuřetem a nechat v chladničce několik hodin, nebo přez noc. Rozčtvrtit papriky a vyčistit. Ogrilovat kůži, až se vytvoří puchýře a zčerná. Oloupat kůži a zahodit. Vyjmout kuře z marinády a uschovat narinádu. Navlíct (nahoru, dolů, nahoru) kuře na předem namočené špejle. ogrilovat kuře na všech stranách doměkka, sem tam pomazat marinádou. Pomazat marinádou papriky a také je trochu ogrilovat. Podávat s křupavým pečivem

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.07.02 vloženo
  • 10550x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3-4 kuřecí stehýnka (vrchní část nohy ) asi 400g, bez kosti a kůže
  • 1 červené paprika
  • 1 zelaná paprika
  • Marináda:
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové štávy
  • 1 lžice plnozrné hořtice
  • 2lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 rozdrcené česnek
  • 1 lžíce medu
  • 6 špejlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 11.9.12 22:29

Babi, bylo nás víc, takže jsem musela hodně kuřecích špalíků napíchnout na rožeň - pochutnli jsme si, moc :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

babi
6360 příspěvků 17.9.12 19:24

Varit venku je ultimatni vyuziti prirody a tepleho pocasi. Lze zacit brzy zrana s odplavanou rozcvickou v bazenu a snidani v trave. Kdyz jsou ta nejvetsi vedra a aklimatizace bezi, proc topit varenim a prave tak pecenim…i to lze uspesne delat na grilu. Receptu mam pozehnane, avsak guru je Drobek a tak jsem se casto nepletla do jeho „kuchyne“. Zajiste se tesis na kuchyni v prirode, kde se nemusi drhnout podlaha a bylinky voni pod nohou :D
Zdravim…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.9.12 21:29

Babi, ano, příští rok se už konečně dočkám kuchyně venku, je to nejmilejší vaření u kterého můžeš pracovat na zahradě, nebo lenošit s knížkou a všechno se vaří, peče samo a vůně přitahuje sousedy… :-)

Většina lidí používá marinády červené, s paprikou, je to nuda :P, ta tvoje je na drůbež jak stvořená.
Měj se hezky :kytka:

babi
6360 příspěvků 15.9.12 01:58

Dando, jsem rada, ze chutnalo. Bejvavalo, kdy od casneho jara do pozdniho podzimku jsme grilovali a nasi jidelnou byla zahrada se stolem pod obrovskym kosatym javorem, ktery nas uchranil i od nejake te sprsky…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz