Recept Kuře po mlynářsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře po mlynářsku

Úvod

Jiná by si myslela, že jsem vzal Chocholouškovi kramle…
Ne tak „moje“ řeznice; tu nepřekvapilo ani, když jsem se kdysi ptal, zda v lednici mají tlapy z medvěda. Smečovala, že jóóó…, ale leda z ledního.
Když jsem tedy požadoval po pěti horních stehnech z levé a pravé kuří nožky, nehnula brvou a jala se požadované párovat! Radost nakupovat…
Takto upravené maso je smažené a přitom šťavnaté jako z alobalu …
Cholesterolici a ti co neradi škvarečky, opečenou kůžičku odloupnou a nenápadně věnují těm co jsou jim nejmilejší.

Postup

Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).
Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.
Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo (koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka či Junior a možná ani sýr nebude špatný…) a překryjeme druhým plátem.
Spíchneme jehlami, porce poprášíme moukou (ale nemusíme :-) ) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.07.12 vloženo
  • 3556x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • na 1 porci:
  • pár (asi 200 g) horních kuřecích stehen
  • hladká mouka
  • tuk na smažení
  • něco k ochucení, ale stačí jen sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.07.12 15:35

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kuře po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 02.04.14 16:03
Tak, dnes jsem maso nevrstvil jako sedvič...

Ale jen tak (bez moukového obalu) pohodil na SUCHOU, rozfajrovanou pánev. Napřed kůží dolů 3´ a po obrácení a ztlumení ohně další 2´ :palec:…bych nevěřil, kolik tuku to libové maso pustilo ;)

 
casino
4463 příspěvků 09.11.12 11:37
Dnes mi při "vykostrování"...

…horních kuřecích stehen přišel pod ruku ten nožík co jej vidíte níže.
Píšou o ňom, že je to nůž vykrajovací, nebo prý loupací… :nevim: Já jím otevírám dopisní obálky ;)
Dnes jsem tedy zkusil vykostit kuřecí nohy…
Jde to výýýborně :palec:

 
gmp
1603 příspěvků 28.07.12 19:57
+

Tak abych jim podpořil jejich ochablé ego, tak jim to teda chválim. :potlesk:

 
casino
4463 příspěvků 25.07.12 15:46

No, včéra se mi fotečka moc nevyvedla :evil: tak jsem dnes reprízoval…
Kůže s masem jsem proložil Herkulesem a kouskem sýra. Vůbec není na škodu, když salám trochu přečuhuje, je to pak takový salámový čips :)
Příprava je meteleskublesku: než uvaříte přílohu, tak masénko je hotové :palec: A ŽE JE TO „MASO“!!! Kdyby se mi to neeklovalo, tak si recept pochválím :oops: ;) :mrgreen:

 
parles
299 příspěvků 23.07.12 17:01

Teda casino, to je bezvadný nápad! To musím vyzkoušet!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz