Recept Kuře po mlynářsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře po mlynářsku

Úvod

Jiná by si myslela, že jsem vzal Chocholouškovi kramle…
Ne tak „moje“ řeznice; tu nepřekvapilo ani, když jsem se kdysi ptal, zda v lednici mají tlapy z medvěda. Smečovala, že jóóó…, ale leda z ledního.
Když jsem tedy požadoval po pěti horních stehnech z levé a pravé kuří nožky, nehnula brvou a jala se požadované párovat! Radost nakupovat…
Takto upravené maso je smažené a přitom šťavnaté jako z alobalu …
Cholesterolici a ti co neradi škvarečky, opečenou kůžičku odloupnou a nenápadně věnují těm co jsou jim nejmilejší.

Postup

Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).
Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.
Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo (koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka či Junior a možná ani sýr nebude špatný…) a překryjeme druhým plátem.
Spíchneme jehlami, porce poprášíme moukou (ale nemusíme :-) ) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.07.12 vloženo
  • 3602x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • na 1 porci:
  • pár (asi 200 g) horních kuřecích stehen
  • hladká mouka
  • tuk na smažení
  • něco k ochucení, ale stačí jen sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.07.12 15:35

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kuře po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4469 příspěvků 02.04.14 16:03
Tak, dnes jsem maso nevrstvil jako sedvič...

Ale jen tak (bez moukového obalu) pohodil na SUCHOU, rozfajrovanou pánev. Napřed kůží dolů 3´ a po obrácení a ztlumení ohně další 2´ :palec:…bych nevěřil, kolik tuku to libové maso pustilo ;)

 
casino
4469 příspěvků 09.11.12 11:37
Dnes mi při "vykostrování"...

…horních kuřecích stehen přišel pod ruku ten nožík co jej vidíte níže.
Píšou o ňom, že je to nůž vykrajovací, nebo prý loupací… :nevim: Já jím otevírám dopisní obálky ;)
Dnes jsem tedy zkusil vykostit kuřecí nohy…
Jde to výýýborně :palec:

 
gmp
1603 příspěvků 28.07.12 19:57
+

Tak abych jim podpořil jejich ochablé ego, tak jim to teda chválim. :potlesk:

 
casino
4469 příspěvků 25.07.12 15:46

No, včéra se mi fotečka moc nevyvedla :evil: tak jsem dnes reprízoval…
Kůže s masem jsem proložil Herkulesem a kouskem sýra. Vůbec není na škodu, když salám trochu přečuhuje, je to pak takový salámový čips :)
Příprava je meteleskublesku: než uvaříte přílohu, tak masénko je hotové :palec: A ŽE JE TO „MASO“!!! Kdyby se mi to neeklovalo, tak si recept pochválím :oops: ;) :mrgreen:

 
parles
302 příspěvků 23.07.12 17:01

Teda casino, to je bezvadný nápad! To musím vyzkoušet!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz