Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Není-li chřest v sezóně, možno použít zelené fazolky.
Pakliže nemáte rádi pálivé, použijte červenou karí pastu, ta je
jemnější. Pak máte ale červené karí.
Tenhle recept je úplně první, který jsem vařila podle kuchařky Take 5. Dodnes se k němu stále vracím.
kari-s-kuretem-a-chrestem%2F">
Karí pastu a kuře smažte v pánvi asi 3 minuty.
Přidejte kokosové mléko a chřest, přiveďte k varu a vařte tak
dlouho, až je chřest měkký. kari-s-kuretem-a-chrestem%2F">
Odstavte z ohně, přidejte polovičku koriandru.
Chcete-li, osolte si to.
Servírujte, posypte zbytkem koriandru.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Stehna
rýže, raita, pappadums, kolečka banánů posypaná strouhaným kokosem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
8 příspěvků 04.07.12 11:59
Esmeraldo, děkuji za rady ohledně různých druhů karí, jsem v tomto ohledu
začátečník, tak se ráda něco přiučím. O víkendu konečně vyzkouším tvůj recept.
4813 příspěvků 03.07.12 02:17
Jsem ráda že zase někdo vytáhl recept na světlo boží.
Můj partner a já jsme asi závisláci, protože máme karí aspoň jednou do týdne.
Gabi, jsem ráda že chutnalo. I já někdy dávám fazulky, nebo cukrový hrášek, nebo brokolici…zkrátka co je v sezóně.
Kikimko, máš pravdu, červená karí pasta je, navzdory všeobecné doměnce jemnější než zelená.
Už léta používám značku MAESRI. Imponuje mi že se prodává v malých plechovkách (tak na dvě použití), takže se v lednici nehromadí nekonečné množství napolo použitých plechovek a skleniček. Samozřejmě i kvalita tu je důležitá.
Zelená je podle mé zkušenosti nejpálivější ze všech. Doporučuji vyzkoušet i červenou Panang, oranžovou Sour, nebo žlutou Chuchi. Každá je trošku jiná a tím pádem se i výsledné karí trochu liší.
Nevím jak je kdo úspěšný v pěstování koriandru. Nám se moc nevede. A svazek který tu koupím celý nevyužiji.
Používám proto Vietnamskou mátu která kromě občasného zalití nepotřebuje nic. Roste dobře jak na sluníčku tak ve stínu. Myslím že je to vhodná rostlina i do květináče na balkon. Je dekorativní a navíc hezky voní a to se nelíbí mouchám. Doporučuji.
Vietnamese mint
8 příspěvků 02.07.12 19:41
Už se na to chystám dlouho, četla jsem několik podobných receptů,
ale tento se mi líbí nejvíc, tak zítra v Liberci nakoupím ingredience
a hurá na to! Zkusím to i s červeným karí, to prý je jemnější…
551 příspěvků 17.04.09 18:50
Esmeralda, Tvoj recept je tutovka…vyskusala som ho so zelenou sparglou aj fazulovymi strucikmi…no super…robievam nieco podobne aj s kuceravym kelom…cez zimu a na jar je uzasne jemny…hodim k tomu par listkov stavela-stoviku a pre vizualne potesenie tam pridam namiesto kari pasty jednu cervenu feferonku…ako priloha basmati ryza…ale aj zemiaky varene v supke su k tomu dobre
Esme, sezona chřestu je za dveřmi ( vlastně spíš ve dveřích, už jsem sehnala krásný zelený i bílý), takže si tuhle božskou manu zopakuji, děkuji za připomenutí. Chřest z konzervy považuji za nepoživatelný, ale čerstvý můžu v jakémkoli množství. Zelený klidně i syrový. Pokud je hořký ( viz Blueska), tak je nekvalitní - bohužel to bývá dost často.
Veľmi dobrý recept! Použila som mäso z 2 kuracích stehien, 200 g čerstvej zelenej špargle, 165 ml konzervu kokosového mlieka a čerstvý koriander (z kvetináča - celý)..........ako prílohu som použila divú ryžu.
Díky za recept. Už půl roku mám plechovku kokosového mléka a nevím co s ním. Určitě vyzkouším.
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Bylo to vážně super. Neměli jsme zrovna čerstvé listy koriandru a tak jsme je nahradili mletým koriandrem a i tak to bylo naprosto úžasné. Mohu to vřele doporučit všem, kteří váhají. Kokosového mléka se nebojte.
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Bluesko, pozor!!!!!! To co teče z kokosu není kokosové mléko, to je kokosová šťáva. Kokosové mléko se získává z dužiny kokosu. Dá se to udělat doma, ale proces je tak pracný, že je jednodušší si koupit konzervu. A do tohoto receptu je definitivně třeba čerstvý chřest. Nikoliv z plechovky, ten je moc měkký. A na ten indický salát se těším. Doufám že někdo přijde s receptem.
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Mám zelenou i žlutou curry pastu, chřest jím jen tak bez ničeho rovnou z plechovky (a propos - proč je chřest z krámu dycky hořký???), ale zkusím to s těma fazolkama. Nikdy jsem nezkoušela kokosové mléko (jo jednou přímo z kokosu do huby) do jídla, ale věřím zdejším labužníků a zkusím to. Indický zelný salát? Je někde tady? Zelené věci můžu (teda pokud to zrouna není archivní salám
......pěkný víkend s plnými bříšky!
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Esme, dekuji moooc, ja si casto varivam pokrmy z indicke kuchyne, hlavne veggies a prave nedavno jsem zkusila indicky zelny salat, ktery mi moc chutnal. Takze priste bude Tvoje zelene, (pro mne cervene, nebot ji mam doma) s kuretem a chrestem. A k tomu basmati ryzi a zelny indicky salat. Uz se mocky tesim na nedeli. Mej se moc hezky.
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Paráda, ještě nějaké další recepty,prosíím…
Esme, mňááááááám !!!!