Recept Absolutně nejjednodušší kuře

(Hodnoceno 4x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Absolutně nejjednodušší kuře

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Poskládat kuře do pekáče, smíchat zbytek ingrediencí, nalít na kuře a přikrýt. Péct po 1 hodinu, nebo až je kuře upečené. Sem tam přelívat šťávou. P.S. Recept je z Peru a mám ho od bývalé kolegyně, která adoptovala z Peru krásnou indiánskou holčičku.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 04.07.03 vloženo
  • 29746x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí nohy i s kůží propíchanou vidličkou, přebytečný tuk odstraněný
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička dobromyslu
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička pálivé papriky (nemusí být)
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 18.02.17 11:50

Rychlé a chutné jídlo!!

Odkaz na uvaření

Arome sokolik 17.07.14 13:18

Výborný recept! Děkuji a doporučuji!

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.01.14 14:20

Prvých 30 minút som piekla prikryté, potom asi hodinu odokryté. Mierne som počas pečenia podliala vodou.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.13 14:01

Super kuřátko! Dodrženo vše přesně podle rozpisu, jen místo pálivé mleté papriky jsem dala přiměřeně drcených chilli papriček…
Opravdu, i bez podlití - pěkně pustily pacenky šťávu a bylo jí dostatek.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Absolutně nejjednodušší kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ačraj
697 příspěvků 23.10.13 18:35

Určitě, ani pro mne to není problém. :kytka:

Zuzka1973
2311 příspěvků 23.10.13 18:11

@Eja Já použila obyčejný, protože momentálně mám doma jen ten a tmavý balsamik, ale ten se mi nezdál do toho ten pravý… :)
Ale i s obyčejným octem to mělo moc dobrou lehce nakyslou chuť. Ono to asi hodně zkrouhlo to koření, dominoval římák a paprika, ale ne zas natolik, aby to bylo nepříjemné…
Určitě bude u nás častěji.

@birkana Dej vědět, jak dopadneš ty, ono se to na první pohled zdá koření dost, ale ve finále je to tak akorát, až jsem se divila.

@Ačraj Však to není problém… každý kůžičku podle svého… Tahle je sice bílá, ale byla výborná, krásně se rozplynula v puse.

birkana
1687 příspěvků 23.10.13 18:08

Není přece problém ke konci pečení nechat odkryté a povrch (opečenou kůžičku také zbožňuji) nechat opéci do červena a křupava :lol: 8o

Ačraj
697 příspěvků 23.10.13 18:01

Já bych musela mít ta stehýnka více upečená, aby nekoukala ta bílá kůže. ;)

Eja
3855 příspěvků 23.10.13 17:39

Dík, dej vědět jak to dopadlo :mavam:

birkana
1687 příspěvků 23.10.13 17:36

Já se chystám vrazit tam bílý vinný… :?

Ačraj
697 příspěvků 23.10.13 17:34

To se mi líbí.. :kytka:

Eja
3855 příspěvků 23.10.13 17:24
Ocet

Babi mi asi neodpoví, takže vy, kdo jste už vařili. JAKÝ ocet? V Peru asi nemají 8% českou klasiku…ale asi jsi tam Zuzko ten náš dala…?

birkana
1687 příspěvků 23.10.13 17:23

Já mám v plánu prsíčka vyříznout na řízky a ten „zbytek“ rozporcovat a upravit podle zdejšího receptu. A koření se nebojím, máme žaludky zdravý a huby plechový ;) :jazyk: :cert:

Zuzka1973
2311 příspěvků 23.10.13 17:02

@birkana Mě právě zlákala ta diskuze :D
Já měla v mrazáku čtyři packy, co zbyly po rozporcování kuřat, tak jsem do toho šla hned, jak rozmrzly a je to fakt bašta :palec:
Měli jsme k tomu drobné brambůrky z vlastní zahrady, v troubě pečené… Nemělo to chybu. Taky jsem byla zvědavá, co ten ocet (a po celých lžičkách dávkované koření) udělá… No, udělalo to skvělou věc - bylo to opravdu dobré.
Nejvíc mě láká zkusit to s těmi (níže zmíněnými) křidélky… Jenže ta už nemám, bo se všechna zdělala na polévky…
Ale jsem ochotna si je kvůli tomu klidně i koupit :palec:
:mavam:

Příspěvek upraven 23.10.13 v 17:04

birkana
1687 příspěvků 23.10.13 14:41

@Zuzka1973, díky za vytažení receptu, neb mi doma jedno kuře zahálí. Pro zajímavost: je zde pod receptem velmi „plodná“ diskuse, stojí za to si ji přečíst :potlesk: :potlesk: :potlesk:

di
2451 příspěvků 22.12.10 12:32

Milá babi, pravděpodobně odpovídáte na něco, co jsem vůbec nenapsala, možná jste si spletla recepty nebo i diskutující osoby?
A s dovolením - komentovat budu to, co chci sama a ne to, co chcete Vy. Jaké nepravdivé informace máte na mysli, to už vůbec netuším.
P.S. Opakuju potřetí - recept jsem Vám pochválila, možná jste si toho nevšimla.

Příspěvek upraven 22.12.10 v 13:57

babi
6360 příspěvků 22.12.10 00:30

slivo, i ja Tobe bych rada poprala prijemne prozite Vanoce!

babi
6360 příspěvků 22.12.10 00:23

di, to, ze jsem napsala pozmeneny recept meho vlastniho, o tom samozrejme vim. Byl to manzeluv napad, abych upekla cukrovi, ktere mel rad, ale nadivka a ruzova poleva jiz byly na nej moc. Bojoval totiz po dlouha leta s rakovinou a ja mu pomahala jak jsem jenom mohla. To, co je na obrazku, byla jeho posledni vanocni snidane http://www.labuznik.com/…e-hvezdicky/, takze pro me ma obrazek nesmirny vyznam. di, presto, ze te z duse nemam rada, tak bych ti nic takoveho neprala.
A ted poslouchej dobre. Nic mym receptum neprinasis, jenom zavadis caste zmatky a udavas nepravdive informace, o jedovate zlobe a neustalych urazkach nemluve.
NEPREJI SI, ABYS V JAKEKOLIV FORME KOMENTOVALA POD MYMI RECEPTY!

sliva78
73 příspěvků 21.12.10 13:10

… ne že bych se Vám chtěla motat do přestřelky (nerada bych taky nějakou koupila), ale proč se u dobrého receptu vytváří dusno? Haló lidi, jsou vánoce!!!! Nejde náhodou o svátky klidu, míru, pohody…? Zakopejte válečnou sekeru a ponechte každému svůj prostor. Hezké svátky!!!

di
2451 příspěvků 21.12.10 00:41

Babi: proč sem recepty nedávám, jsem opakovala už stokrát, i Vám osobně jsem to vysvětlovala několikrát, možná si to jen nepamatujete? Receptů je tu tolik, že je velice těžké přidat něco úplně nového. Navíc i velice renomovaní autoři tu mají některé své recepty dvakrát, třikrát i víckrát, jen pod jinými názvy (zrovna Vy jste na to specialistka). Nováčci o tom nevědí, plní radosti nad novým objevem sem něco dají a hned je zle, sesype se na ně místní cenzurní komando a nevybíravě jim vynadá. Tak to opravdu - děkuji, nechci.
A dovolte mi ponechat si svůj názor na to, co je nebo není absolutně nejjednodušší, asi máme každá jiná měřítka - o těch svých jsem psala v minulém komentáři. A všimněte si prosím, že recept jako takový jsem nekritizovala, psala jsem, že to určitě musí být moc dobré.
P.S. A glamě děkuji za obšírné vysvětlení ohledně římského kmínu, patrně jste objevila nový světadíl, tuším se mu říká Amerika (římský kmín používá i moje tchýně nebo máti, obě cca kolem 70 let věku). Příště můžete přidat něco o paprice, majoránce, kmínu setém apod. - určitě se nám všem značně rozšíří obzory.

gmp
1603 příspěvků 20.12.10 22:04

Nejsem si zcela jist co by na to řekl „Ctný kmet“ Manana, pro jistotu se ho na to ptát nebudu.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.10 21:48

V té setrváváte již trvale…

casino
4488 příspěvků 20.12.10 21:43

glama, píšete:
„To je také mužské dilema, popisované už po staletí… Často některým pánům připadá mnohem větší i to, co by mohlo být i mnohem větší…“
:?: Nerozumím Vám 8-o Můžete vysvětlit co Vám táhne hlavou?
No, pokud by to ale bylo něco podobného, jako jste perlila onehdy tady:
http://www.labuznik.com/…-misu-42615/ pak raději setrvám v nevědomosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-P

babi
6360 příspěvků 20.12.10 21:39

casino, recept je primo z Peru a tam se nevari po cesku ani podle ceskych chuti. Mala holcicka na nicem neuzjizdela, protoze nevarila. Avsak nez se zacnete jadrit Vy, tak recept uvarte! Jedna lzicka je zarovnana lzicka a znamena to 5 ml v objemu. Kdyz se Vam to zda moc, tak uberte, nebo si najdete jiny recept, coz by bylo nejlepsi!!!

Příspěvek upraven 20.12.10 v 21:55

babi
6360 příspěvků 20.12.10 21:30

Glamo, dekuji Ti za obsirny popis koreni, ktere se na tomto kontinente bezne pouziva. Avsak zacalo se pouzivat i v CR podle nahledu zde a to jenom na Labuzniku: http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?… :palec:

babi
6360 příspěvků 20.12.10 21:10

di, nemam zapotrebi, abys mi hledala nazvy k receptum, to muzes delat pro svoje vlastni, az nejake napises! Recept i ze dvou ingredienci muze byt nesmirne slozity. Tento je z osmi a presto tak jednoduchy…

babi
6360 příspěvků 20.12.10 21:01

sliva, diky za odzkouseni receptu, udelelas mi radost…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.10 20:15

Menší - větší…
To je veeelmi relativní… Jak pro koho, že… Co jednomu málo, to jinému příliš… :wink:
To je také mužské dilema, popisované už po staletí… Často některým pánům připadá mnohem větší i to, co by mohlo být i mnohem větší…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-P

Příspěvek upraven 20.12.10 v 20:17

casino
4488 příspěvků 20.12.10 00:32
Jj, svatá pravda...

„Pro svou výraznou chuť i aróma se používají menší dávky – celého nebo mletého kmínu.“
Myslíte, že 1 lžička římského kmínu na 4 nohy je už ta menčí dáfka :?:

Příspěvek upraven 20.12.10 v 08:19

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.10 00:05

Římský kmín je český lidový název pro Cuminum cyminum.
Indiánská holčina mu nepochybně říkala jinak, nejspíše asi indiánsky…jenže..tomu by zase těžko rozuměl Čech, zvláště není-li jazykově specializován..Proto se překládá a pro snazší pochopení se používají i vžité české názvy…
Jenže…někdo to prostě nepochopí a nepochopí… :-(

Cumin celý (Cuminum cyminum)

Lidový název: římský kmín, džira
Je to koření především arabských a muslimských zemí, ale také dalších zemí kolem Středozemního moře, dále USA, Mexika, Brazílie, Argentiny - tedy střední a jižní Ameriky, také Asie, Afriky i Austrálie. Má odlišnou, výraznou chuť i vůni než náš kmín. Pro svou výraznou chuť i aróma se používají menší dávky - celého nebo mletého kmínu. Je součástí kari koření a dalších směsí. V řadě zemí je oblíben i při pečení chleba, pečiva, při výrobě salámů, sýrů. V Africe se dává do pokrmů tadžin, kuskus. Ve Španělsku se míchá se skořicí, v arabských zemích s koriandrem, kurkumou a kardamomem. Směsím koření dodává „exotickou“ chuť a aroma.

Příspěvek upraven 20.12.10 v 00:11

casino
4488 příspěvků 19.12.10 23:24

…a indiánská holčina asi ujížděla na římském kmínu :mrgreen:

di
2451 příspěvků 19.12.10 22:19

Glamo, to máte pravdu. ;-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.12.10 22:17

Pro každého znamená jednoduchost holt něco jiného…
Vypadl mi :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.12.10 v 22:18

di
2451 příspěvků 19.12.10 22:14

No, jako „absolutně nejjednodušší“ bych si představovala něco typu „take 3“ nebo „take 5“, jen kuře, sůl, pepř a máslo, ale takový recept všichni známe a děláme. Kdyby se to jmenovalo „Chutné kuře z Peru“ nebo „Kuře podle Peruánky“, ani neceknu, dobré to určitě je, moc.

sliva78
73 příspěvků 19.12.10 21:48

…výborné!!! dělala jsem s grilovanou zeleninou, s bylinkami a česnekem. Opravdu jednoduché a zase něco jiného. Díky

zlata
1200 příspěvků 30.06.09 07:13
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Díky za připomenutí, tenkrát nám to moc chutnalo a něco se nám roztahuje v lednici, že by zase favorit? Asi jó, znám se, už sbíhají … chutě … :D

georgehradec
379 příspěvků 29.06.09 23:29
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

A včil to zkusím na celé kuřátko.

georgehradec
379 příspěvků 25.06.09 18:51
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Tak jsem to trochu vylepšil medem. Tím nic nezkazíš! Bylo to opravdu dobrééé! Dávám 1*.

georgehradec
379 příspěvků 24.06.09 17:45
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Mám dvě stehna, vyzkouším a dám vědět.

ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Moc dobré kuřátko - takřka bez práce. :-))

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Je to moc dobré, kuřátko šťavnaté -prostě výborné.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Milá Scarlet, já nechala římský hrnec v Kanadě pro dceru. Když tak čtu Tvůj komentář, tak si asi pořídím nový. Jsem ráda že kuře chutnalo!

Taktéž já Ti přeji odpočinkový víkend ;o)

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře - Babi

Kuřátko jsem pekla v římském hrnci, bylo skvělé!
Jen jsem dala římský hrnec do studené trouby, jinak by praskl.

Děkuji za skvělý recept a přeji krásný víkend.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

No tedy, dostat takovouto chválu od velkéhokuchaře se mně tak často nestává, no snad nikdy ;o)) Děkuji Ti moc!

Pěkně si užij zbytku neděle !

velkykuchar
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Dnes jsme nevěděli, co udělat. Podívali jsme se na kategorii stehna a toto kuře nám hned padlo do oka. Skvělé, ještě skvělejší, vynikající. Prostě výborné.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kamilko...

ty bylinky nevadí, stále místo původu začíná na P … Peru, nebo Provence ;o))) Jsem ráda, že chutnalo!

Přeji Ti krásný zbytek večera a pozdravuj Ference.

Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Ahoj Babi. Včera jsme zkusili tento receptík. Bylo to vynikající. Jen naše hlavinky děravé neměli doma dobromysl, tak jsme tam místo něho dali provensálské bylinky.
Měj se krásně

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Bradičko, děkuji moc ;o) za vyzkoušení receptu.

Krásné prožití zbytku svátků!

Bradicka
163 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Absolutně nejjednodušší kuře.

Milá Babi,
právě dojídáme kuřecí křidýlka připravená podle tohoto receptu a jsou moc dobrá. Jenom jsem se trochu zalekla toho octa, tak jsem tam dala jen jednu lžíci, ale příště tam klidně dám dvě, žádná nepříjemná chuť tam nebyla. Takže moc děkuji za jednoduchý a moc dobrý recepisek :)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Terko...

už jsem vyřídila a obě dvě měly obrovskou radost ;o)))))))))

Alice
104 příspěvků 19.08.03 18:37
Babi,

moc pozdravuj tu svoji kolegyni, je moc malo lidi na tyhle planetce, kteri dokazou pomoct nekomu druhemu :o)))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kopretinko...

z kuřete vytéká tuk a šťáva, díky té propíchané kůži. Pochopitelně, kdybys si myslela, že to potřebuje trochu podlít, tak podlij. Co jsem však zapomněla připsat je (děkuji!), že se kuře peče přikryté. Nohy však mají být ke konci úplně bez šťávy.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

Vypadá to dobře, já mám na kuřeti moc ráda nejrůznější druhy koření. Jen mám dotaz, kuře se ani trochu nepodlívá vodou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz