Recept Italské kuře

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italské kuře

Postup

Na plech dáme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli nakrájenou na kolečka a papriku na proužky. Vše okořeníme oregánem, bazalkou, solí a pepřem. Přidáme okořeněná kuřecí stehna a v troubě doměkka pečeme. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 15.06.04 vloženo
  • 16946x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 5 rajčat
  • 1 velká cibule
  • 10 brambor
  • 2 papriky
  • oregáno, bazalka
  • sůl, bílý pepř
  • olivový olej
  • 200 g tvrdého sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 01.05.14 14:21

Jednoduchý a výborný recept!
Syr som dala na zeleninu, pod kurča.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Italské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Martin297
11 příspěvků 28.02.10 19:22
Re: Italské kuře

dnes sem tento recept také zkusili. Brambory sem udělal na kolečka, místo stehen sem vykostil celé kuře a nakrájel na menší kousky, vše kromě rajčat sem smíchal v míse a pak pekl na plechu,rajčata sem dal navrch a na závěr pečení sem přidal jednu šlehačku a posypal eidamem. Příště až toto budu vařit, dám si tu práci a rajčata oloupu a bude to dokonalé

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské kuře

Dost dobrý recept, fakt jsme si dnes pochutnali a je to do toho horka docela lehké jídlo. Brambory jsem ovšem vařila zvlášť, protože manžel má ke kuřeti nejraději rýži, takže dvě přílohy. Ke kuřeti jsem přidala ještě hlívu.
Tento recept doporučuji. Jana

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské kuře, Ivo

dnes jsem nad pokrmem, který si vyrobil, přemýšlela. Myslím, že zelenina obsahuje dost vody ( pustí ji ), brambory ( nejsem si jistá, že tam byly ) také a kuře si pustí svou " masitou " šťávu také. Nahoře bylo máslo?? To bych vynechala ( kuře pustí tuku dost ). A nechal jsi to na závěr cca 20 minut dodělat bez víka??? Nezapomeň, že hrnec se máčí, tudíž pokrm se vlastně v něm dusí. Já když v něm dělám tzv. zapékané brambory na šlehačce ( né smetaně ), tak tam dávám různé sýry - eidam,nivu,hermelín, ale i nějaké taveňáky. Vlastně to co je v lednici a nakonec odklopím víko a dopékám bez něj. Brambory jsou krásně nasáklé. Nic jiného mě nenapadá.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské kuře

Také jsem tento recept vyzkoušel s nepatrnými úpravami - ta nejzá:,–(nější byla, že jsem to „dynstoval“ v římském hrnci. Pochutnali jsme si skoro až královským způsobem a pár detailů můžete vidět tady TARGET = _new .

tonny
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Italské kuře

Na tento recept mohu říci pouze ňam ňam, zkuste také.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské kuře

Je to moc dobré, jen o brambory s rajčaty, paprikou a cibulí jsme se skoro poprali. Příště udělám téhle „přílohy“ víc.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz