Recept Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka) Veg
birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do růžova, ke konci přidáme česnek krájený na plátky, krátce zarestujeme. Přimícháme rozdrobené droždí a smažíme, dokud se droždí nerozteče a nezačne vonět. Zalijeme bujónem, rozmícháme, přidáme ředkvičky nakrájené na tenké plátky, opepříme a krátce (asi 5 minut) podusíme. Podle potřeby můžeme ještě podlít trochou bujónu. Zaprášíme strouhankou, promícháme a vklepneme vejce. Rozmícháme a necháme srazit. Do prochladlé hmoty zamícháme hořčici a pokud byl bujón málo slaný, dosolíme. Mažeme na chléb teplé i za studena. Hodí se i na topinky.
Recept je z kategorií: Pomazánky
- 11.06.13 vloženo
- 18233x zobrazeno
Čas přípravy
- 10 minut
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 1 droždí (42 g)
- 10 ks ředkviček
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 PL lžíce sádla
- 50 ml bujónu
- 1 PL strouhanky
- 1 vejce
- 1 PL plnotučné hořčice
- pepř, popř. sůl
Doporučená příloha
pečivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku29.4.14 08:47
Drožďová pomazánka (bez mléka) - v této variantě bez hořčice a
ředkviček, namísto nich doplněna najemno krájenou kapií. Ta byla přidána
ze začátku tepelné úpravy k cibuli (zde použita červená cibule). Po
rozpuštění droždí také ještě přidána sladká mletá paprika
v množství asi 1/3 KL. Dochuceno jemnou celerovou natí – použila jsem
listy z přerostlých sazenic ze skleníku .
18.9.13 11:30
Dnes varianta bez česneku a hořčice.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům12.6.13 20:34
Birkano, Týýý brďo!!! Moc dobré!!! Ředkvičky jsou s ředkvičkami,
šalvěj s hořčicí (velmi lahůdkové), bez ředkviček rajčata s oreganem
a tymiánem, nebo petrželkou a šmytlíkem.
To bylo řečí, že hodně! Stačí mít nablízku dva puberťáky.
Hvězdiček nebeská báň!
Diskuse k receptu Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)
Vyzkoušená varianta: místo hořčice rajčatový protlak.
Výborná pomazánka, myslím, že tuto variantu by snědli i ti, kdo droždí moc jinak nemusí…
Pche! Narváno bude. A jako přidružená výroba - bioplyn!
Takový podnikatelský záměr nevyjde, možná s dotacemi EU.
Jasně, kolty proklatě nízko a v Mičegu mám nožířství!

@birkana
Bože, a jak hluboko jsem klesla já, to kdybyste věděli!
Plešoun šel okolo a prohlásil, že je to nějaká deviace. Ale neboj, jsem skromná, jen z půlky, nebojím se mrazit!
Na droždí je třeba chodit do lidského krámu někam poblíž mateřinky, nebo jakékoliv školní kuchyně - je to rozdíl, velikej rozdíl! Jdu strouhat či krájet ředkvičky.
Edit - nožířství prodám. Hodlám si otevřít vykřičený dům, kde se bude podávat drožďová pomazánka v jakékoliv podobě!
Příspěvek upraven 12.06.13 v 19:20
S tebou sice možná přijde i zákon, ale Roy Bean jsem JÁ

Probůh, kam jsem to klesla

@tlustá bába vážně 30 dkg = 300 g
A pro kolik že krků to vaříš
Teda, nechci bejt nechutná a rejpavá, to je
ňákejch 5 - 8 hladovců - nenažranců

P. S. živé české droždí, toť dnes věc vzácná
většinou je ze „západního“ dovozu.
Čest tvojí práci, @tlustá bába (já vím, tam patří soudružka, jsem ale člověk rozumný
a proto bych tě tak netitulovala)

Šerifem? Mary?
@ucitelas @zdenneu
Pánové, pánové!
Informace jsou různé, často i důležité. Jako například tato:
jsem tu a se mnou nejen zákon, ale i 30 dkg živého českého droždí, zvaného též kvasnice. A brzy zavoní! Čest práci!
Sdělení? Co je nám po vašich telenovelách.
Příspěvek upraven 12.06.13 v 17:50
@Frantiska, těch variací na drožďovou pomazánku je opravdu mnoho
od těch jednoduchých dietních a
„dětských“ až k různě kořeněným a ochuceným třeba česnekem,
strouhanou okurkou, sardelkami atd. A právě do těch dietních se
mléko dává.
Sádlo kvůli pomazánce kupovat nemusíš, stačí i dobrý rostlinný olej
A pokud budeš pomazánku připravovat pro
dospělé, dej pod cibuli rozškvařit nadrobno posekaný plátek slaniny
(máš-li), - pomazánka získá na chuti a pak ji dokáží sníst i ti, co
jim droždí „smrdí“ 
edit: překlep
Příspěvek upraven 12.06.13 v 14:58
@birkana recept se mi libi, dokonce uvazuji nad koupi sadla
ale ze se do drozdove pomazanky dava mleko, tak
to je pro me naprosta novinka.
37 příspěvků 12.6.13 14:03
Droždí je mňamka, vitaminózní Béčko a vůbec dobrý na všechno. Pomázanku dělám na máslíčku, na cibulce, klasika, jako vy všichni. Jen, přidávám bylinky, pažitku, petržel a kopřivy (na jaře).
A knedlíčky do polívky, mňam:-)
15 příspěvků 12.6.13 13:12
Chápu kritiku receptů - kde je nesmyslný postup nebo nevhodná kombinace surovin. Ale informace (viz např. ucitelas), tohle bych nejedl, protože mi nechutná droždí, ryby, koriandr atd. je pro ostatní „labužníky“ opravdu neocenitelná. Mě třeba nebaví telenovely..
@tlustá bába @Frantiska @di, tento recept byl jen momentální nápad, jak tu „drožďovku“ udělat zase jinak. Klasika s mlékem, bez hořčice, pepře a bez česneku je vhodná pro děti. Já ji chtěla tentokrát pikantnější a podlila jsem polévkou, protože mi nějak mléko k ředkvičkám dohromady nesedlo.
Je nádherné, jak každá přidáváte své nápady a všechny stojí za vyzkoušení - o té rozmanitosti to přece je
Je známo, že dva kuchaři nikdy stejný
guláš neuvaří 
@ucitelas, tak jako vy „zbožňujete“ drožďovou pomazánku, tak já miluji rýžový nákyp se švestkami
A asi to tak zůstane 
edit: překlep
Příspěvek upraven 12.06.13 v 14:26
2453 příspěvků 11.6.13 21:45
Jj, kvasnicovka je dobrá, taky ji děláváme, na másle. Nepodlévám vývarem nebo bujónem, ale mlékem, kořením solí, pepřem a drceným nebo mletým kmínem. Ty ředkvičky jsou ovšem příjemné zpestření, stejně jako níže navrhovaná pažitka. Dva balíčky kvasnic doma mám, chleba upeču, tak asi pomazánka bude co nejdřív.
Stejně - že jsou takováhle úplně obyčejná jídla nejlepší?
P. S. edit. - na česnek bych zapomněla, samozřejmě tam patří, ten opečený bude asi lepší než syrový.
Příspěvek upraven 12.06.13 v 08:40
Hořčici taky ne, zato spoustu kmínu, ale chce to změnu a taky zlikvidovat mísu ředkviček.

Akorát, že jsem se vyřítila jak na péro a v mrazáku zjistila, že vážené droždí ne a nemám, nebo nevidím.
Zítra je taky den.
@ucitelas Takhle na tuku pěkně osmahnuté droždí, po prvním náporu, ztratí ten odrazující odér a stane se lahůdkou. Taky mám v prasešitu z dob počátků napsáno: Míchat, až zavoní!
@ucitelas tak to o hodne prichazis
ja mam drozdove pomazanky moc rada
To jsem nikdy nejedl. A asi to tak zůstane.
Delam podobne, jen misto sadla maslo a nedavam cesnek a bujon
No, ano!!! Jdu na to, okamžitě, ostřelhbitě! Přidám šmytlík. Že můžu přidat šmytlík?