Recept Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka) Veg

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

Postup

Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do růžova, ke konci přidáme česnek krájený na plátky, krátce zarestujeme. Přimícháme rozdrobené droždí a smažíme, dokud se droždí nerozteče a nezačne vonět. Zalijeme bujónem, rozmícháme, přidáme ředkvičky nakrájené na tenké plátky, opepříme a krátce (asi 5 minut) podusíme. Podle potřeby můžeme ještě podlít trochou bujónu. Zaprášíme strouhankou, promícháme a vklepneme vejce. Rozmícháme a necháme srazit.

Do prochladlé hmoty zamícháme hořčici a pokud byl bujón málo slaný, dosolíme.

Mažeme na chléb teplé i za studena. Hodí se i na topinky.

Recept je z kategorií: Pomazánky


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.13 vloženo
  • 9434x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 droždí (42 g)
  • 10 ks ředkviček
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL lžíce sádla
  • 50 ml bujónu
  • 1 PL strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • pepř, popř. sůl

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.05.17 17:44

Velmi dobrá pomazánka!

Odkaz na uvaření

birkana 29.04.14 08:47

Drožďová pomazánka (bez mléka) - v této variantě bez hořčice a ředkviček, namísto nich doplněna najemno krájenou kapií. Ta byla přidána ze začátku tepelné úpravy k cibuli (zde použita červená cibule). Po rozpuštění droždí také ještě přidána sladká mletá paprika v množství asi 1/3 KL. Dochuceno jemnou celerovou natí – použila jsem listy z přerostlých sazenic ze skleníku :think: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 18.09.13 11:30

Dnes varianta bez česneku a hořčice.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 12.06.13 20:34

Birkano, Týýý brďo!!! Moc dobré!!! Ředkvičky jsou s ředkvičkami, šalvěj s hořčicí (velmi lahůdkové), bez ředkviček rajčata s oreganem a tymiánem, nebo petrželkou a šmytlíkem.
To bylo řečí, že hodně! Stačí mít nablízku dva puberťáky.
Hvězdiček nebeská báň!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 11.06.13 17:38

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1659 příspěvků 12.05.17 10:26

Vyzkoušená varianta: místo hořčice rajčatový protlak.

 
Zuzka1973
1962 příspěvků 11.05.17 17:45

Výborná pomazánka, myslím, že tuto variantu by snědli i ti, kdo droždí moc jinak nemusí…

 
tlustá bába
1202 příspěvků 12.06.13 20:47

Pche! Narváno bude. A jako přidružená výroba - bioplyn! :dance:

 
ucitelas
328 příspěvků 12.06.13 20:01
obávám se, že

Takový podnikatelský záměr nevyjde, možná s dotacemi EU. :D

 
tlustá bába
1202 příspěvků 12.06.13 19:17

Jasně, kolty proklatě nízko a v Mičegu mám nožířství! :lol:
@birkana
Bože, a jak hluboko jsem klesla já, to kdybyste věděli! :lol: :lol: :lol:
Plešoun šel okolo a prohlásil, že je to nějaká deviace. Ale neboj, jsem skromná, jen z půlky, nebojím se mrazit!
Na droždí je třeba chodit do lidského krámu někam poblíž mateřinky, nebo jakékoliv školní kuchyně - je to rozdíl, velikej rozdíl! Jdu strouhat či krájet ředkvičky.

Edit - nožířství prodám. Hodlám si otevřít vykřičený dům, kde se bude podávat drožďová pomazánka v jakékoliv podobě! :idea:

Příspěvek upraven 12.06.13 v 19:20

 
birkana
1659 příspěvků 12.06.13 18:28

S tebou sice možná přijde i zákon, ale Roy Bean jsem JÁ :evil: :evil: :evil:

Probůh, kam jsem to klesla :lol: :lol: :lol:

 
birkana
1659 příspěvků 12.06.13 18:25

@tlustá bába vážně 30 dkg = 300 g 8o A pro kolik že krků to vaříš :think: Teda, nechci bejt nechutná a rejpavá, to je ňákejch 5 - 8 hladovců - nenažranců :lol: :lol: :lol:

P. S. živé české droždí, toť dnes věc vzácná :idea: většinou je ze „západního“ dovozu.

Čest tvojí práci, @tlustá bába (já vím, tam patří soudružka, jsem ale člověk rozumný :oops: a proto bych tě tak netitulovala) :mavam: :mavam: :mavam:

 
ucitelas
328 příspěvků 12.06.13 18:25
Babička

Šerifem? Mary? :D

 
tlustá bába
1202 příspěvků 12.06.13 18:10

@ucitelas @zdenneu
Pánové, pánové!
Informace jsou různé, často i důležité. Jako například tato:
jsem tu a se mnou nejen zákon, ale i 30 dkg živého českého droždí, zvaného též kvasnice. A brzy zavoní! Čest práci!

 
ucitelas
328 příspěvků 12.06.13 17:49
A toto vaše

Sdělení? Co je nám po vašich telenovelách.

Příspěvek upraven 12.06.13 v 17:50

 
birkana
1659 příspěvků 12.06.13 14:56

@Frantiska, těch variací na drožďovou pomazánku je opravdu mnoho 8o od těch jednoduchých dietních a „dětských“ až k různě kořeněným a ochuceným třeba česnekem, strouhanou okurkou, sardelkami atd. A právě do těch dietních se mléko dává.

Sádlo kvůli pomazánce kupovat nemusíš, stačí i dobrý rostlinný olej :kytka: A pokud budeš pomazánku připravovat pro dospělé, dej pod cibuli rozškvařit nadrobno posekaný plátek slaniny (máš-li), - pomazánka získá na chuti a pak ji dokáží sníst i ti, co jim droždí „smrdí“ :lol:

edit: překlep

Příspěvek upraven 12.06.13 v 14:58

 
Frantiska
925 příspěvků 12.06.13 14:28

@birkana recept se mi libi, dokonce uvazuji nad koupi sadla :) ale ze se do drozdove pomazanky dava mleko, tak to je pro me naprosta novinka.

 
Cisajda
37 příspěvků 12.06.13 14:03
Droždí

Droždí je mňamka, vitaminózní Béčko a vůbec dobrý na všechno. Pomázanku dělám na máslíčku, na cibulce, klasika, jako vy všichni. Jen, přidávám bylinky, pažitku, petržel a kopřivy (na jaře).
A knedlíčky do polívky, mňam:-) :potlesk:

 
zdenneu
15 příspěvků 12.06.13 13:12

Chápu kritiku receptů - kde je nesmyslný postup nebo nevhodná kombinace surovin. Ale informace (viz např. ucitelas), tohle bych nejedl, protože mi nechutná droždí, ryby, koriandr atd. je pro ostatní „labužníky“ opravdu neocenitelná. Mě třeba nebaví telenovely..

 
birkana
1659 příspěvků 12.06.13 08:52

@tlustá bába @Frantiska @di, tento recept byl jen momentální nápad, jak tu „drožďovku“ udělat zase jinak. Klasika s mlékem, bez hořčice, pepře a bez česneku je vhodná pro děti. Já ji chtěla tentokrát pikantnější a podlila jsem polévkou, protože mi nějak mléko k ředkvičkám dohromady nesedlo.

Je nádherné, jak každá přidáváte své nápady a všechny stojí za vyzkoušení - o té rozmanitosti to přece je ;) Je známo, že dva kuchaři nikdy stejný guláš neuvaří :idea:

@ucitelas, tak jako vy „zbožňujete“ drožďovou pomazánku, tak já miluji rýžový nákyp se švestkami :mrgreen: A asi to tak zůstane :jazyk:

edit: překlep

Příspěvek upraven 12.06.13 v 14:26

 
di
2445 příspěvků 11.06.13 21:45

Jj, kvasnicovka je dobrá, taky ji děláváme, na másle. Nepodlévám vývarem nebo bujónem, ale mlékem, kořením solí, pepřem a drceným nebo mletým kmínem. Ty ředkvičky jsou ovšem příjemné zpestření, stejně jako níže navrhovaná pažitka. Dva balíčky kvasnic doma mám, chleba upeču, tak asi pomazánka bude co nejdřív.
Stejně - že jsou takováhle úplně obyčejná jídla nejlepší?
P. S. edit. - na česnek bych zapomněla, samozřejmě tam patří, ten opečený bude asi lepší než syrový.

Příspěvek upraven 12.06.13 v 08:40

 
tlustá bába
1202 příspěvků 11.06.13 20:09

Hořčici taky ne, zato spoustu kmínu, ale chce to změnu a taky zlikvidovat mísu ředkviček.
Akorát, že jsem se vyřítila jak na péro a v mrazáku zjistila, že vážené droždí ne a nemám, nebo nevidím.
Zítra je taky den. :mavam:
@ucitelas Takhle na tuku pěkně osmahnuté droždí, po prvním náporu, ztratí ten odrazující odér a stane se lahůdkou. Taky mám v prasešitu z dob počátků napsáno: Míchat, až zavoní! :mavam:

 
Frantiska
925 příspěvků 11.06.13 19:42

@ucitelas tak to o hodne prichazis :) ja mam drozdove pomazanky moc rada

 
ucitelas
328 příspěvků 11.06.13 19:31
Hm,Hm

To jsem nikdy nejedl. A asi to tak zůstane.

 
Frantiska
925 příspěvků 11.06.13 19:27

Delam podobne, jen misto sadla maslo a nedavam cesnek a bujon :)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 11.06.13 18:08

No, ano!!! Jdu na to, okamžitě, ostřelhbitě! Přidám šmytlík. Že můžu přidat šmytlík? :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz