Recept Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Den dopředu do plátků vetřít trochu octa, provensalské koření a 1 lžíci oleje. Na stranách je několikrát nakrojit, aby se na pánvi nekroutily. Uschovat je v uzavřené nádobě v chladničce. Do malé misky vložit neoloupané stroužky česneku a zbytek oleje. Přidat trochu provensalského koření a upéct skoro do měkka (lze použít microvlnou troubu). Velkou těžkou pánev rozehřát bez oleje, nebo vody. Jakmile je pánev opravdu horká, ihned narychlo po obou stranách osmažit plátky jehněčího. Osolit, popeřit je a přidat máslo. Odstavit je. Steaky obalit v másle a přidat upečený neoloupaný česnek. Těsně před podáváním vrátit pánev na oheň, několikrát je otočit v másle a přikápnout víno, aby se uvolnil přípek. Poskládat na nahřáté talíře, obložit rukulou, bramborami a citronem. Dobrou přílohou jsou toustíky z bagety, na které se vymačká česnek, ketrý pečením dostane lahodnou jemnou chuť. TIP: Takto nařezané jehněčí plátky/kotlety jsem dostala koupit v Globusu v Opavě, řekla jsem si o 4 plátky ze širokého konce kýty a neměla jsem problém, zbytek si nechali.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 31.01.07 vloženo
  • 15090x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 asi 2 cm tlusté plátky z jehněčí kýty i s kostí, asi 300 g každý
  • ocet z červeného vína
  • provansalské koření podle chuti (asi 1 - 2 lžíce)
  • 1 1/2 lžíce panenského olivového oleje
  • 12 neoloupaných stroužků česneku
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce (60 g másla)
  • 100 ml červeného vína
  • na ozdobu rukula a na půlměsíčky nakrájený citron
  • jako příloha malé brambůrky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové jehněčí plátky s česnekem - mánku,

ano, hmmmmm, je to dobrota a když si to člověk připraví den dopředu, pak je to na stole jedna dvě. Jehněčí je u nás v oblibě, ale vlastně bych musela říct co není u nás v oblibě a toho je opravdu pramálo ;o) Moc Ti děkuji za přečtení receptu!

S přáním příjemného podvečera,

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku.

Jehněčí na česneku je mňamka. S bramborovým knedlíčkem, hmmmm…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz