Recept Jehněčí kotleta po provensálsku

(Hodnoceno 2x) pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kotleta po provensálsku

Postup

1. Dva stroužky oloupaného česneku nakrájíme na tenké plátky. Rozdrtíme jalovčinky a pepř. Rozmarýn a bobkový list posekáme. Vše smíchá­me s 6 lžícemi oleje, osolíme. Zálivkou přelijeme kotlety a 2 hodiny marinujeme. 2. Fazolky omyjeme, očistíme a na šikmo pokrájí­me. Oloupanou cibuli a zbylý česnek posekáme a na 3 lžících oleje osmahneme. Přidáme fazolky a krátce je podusíme. Přilijeme vývar. Přisypeme čočku a vše krátce podusíme. Zmírníme oheň a asi 10 min. na mírném ohni dále dusíme. Po vychlad­nutí přilijeme ocet. Salát osolíme a opepříme. 3. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté vložíme do grilu nabo na pánvi bez tuku ope­čeme. Podáváme se salátem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 14798x zobrazeno

Čas přípravy

  • 170 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 8 jalovčinek
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • 9 lžic olivového oleje
  • sůl
  • 12 jehněčích kotlet
  • 250 g zelených fazolek
  • 1 cibule
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g červené čočky
  • 4 lžíce bylinkového octa
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.1.20 16:30

Jehněčí nezklame. Naložené maso mi vydrželo v pohodě tři dny, ani jsem ho, myslím, nesolil. V salátu jsem vynechal ocet. Studený salát působí dost nepatřičně, jako studená příloha, která příliš dlouho čekala, než se dodělá maso. Orestované brambůrky k tomu pásnou líp.

Odkaz na uvaření

Zanah 23.2.14 19:20

Chyběly mi čerstvé bylinky a dostatečný čas k naložení masa, ale i tak se jídlo povedlo.

Diskuse k receptu Jehněčí kotleta po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz