Recept Jehněčí na česneku

aneb Jehněčí pečeně na česneku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí na česneku

Postup

1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plát­ky. Osolíme a potřeme kořením. Cibuli nakrájí­me, dáme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky masa, zalijeme vodou a přikryté dusíme v troubě asi 40 min. 2. Maso posypeme plátky česneku, přidáme lžíci másla, případně podlijeme trochou teplé vody a dopečeme v troubě. 3. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, dáme na rozpuštěné máslo, osolíme, přidáme lžíci vody a dusíme dopoloměkka. Přidáme fazol­ky a dusíme doměkka, popřípadě podlijeme vodou. 4. Maso se šťávou a bylinkami podáváme na na­hřátých talířích s bramborami a zeleninou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 43163x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýty
  • sůl
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 větší cibule
  • 300 ml vody na podlití masa
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 2 středně velké mrkve
  • sůl
  • 150 g mražených fazolových lusků
  • svazek bylinek (koriandr, kerblík apod.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květáková polévka Květáková polévka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz