Recept Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Postup

V troube rozehrat gril. Potrit kotlety ocistene od vetsiny tuku rozmarynem, soli a peprem. Polozit je na mrizku polozenou nad grilovaci nadobou a grilovat je 4 minuty na kazde strane chcete-li ‚medium-rare‘.

Mezi tim v male misce dohromady naslehat citronovou stavu, olej a horcici. Vmichat tam papriku, jarni cibulku a posekanou matu.

Horke kotlety podavat s navrsenou zeleninovou cepici.

TIP: Jehneci ma byt uprostred naruzovele. Lze take pripravit nahore na sporaku v grilovaci panvi, nejlepe litinove, ktera udrzi vysokou a stejnomernou teplotu.
Nemate-li poruce jehneci, recept je vyborny s pouzitim hoveziho. Okurkovy salat se velice dobre hodi jako dalsi pripoha.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.12.10 vloženo
  • 6117x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 x 200 g ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke
  • 3/4 lzicky suseneho, jemne posekaneho rozmarynu
  • 3/4 lzicky hrube soli
  • 1/4 lzicly cerstve pomleteho cerneho pepre
  • 3 lzice citronove stavy
  • 1 lzice olivoveho oleje
  • 2 lzicky dijonske horcice
  • 1 velka masita cervena paprika, na jemno posekana
  • 2 zenske hrsti cerstve maty na drobno posekane
  • 1-2 jarni cibulky na jemne platky nakrajene (bila+zelena cast)

Doporučená příloha

  • Couscous, ryze, nebo osmazene brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  18.12.10 20:29

jehněčí http://www.jehnecimaso.cz/…ehneci-maso/

 
glama  18.12.10 14:20

http://www.edwardsofconwy.co.uk/products.php?… je to ten 3. obrázek masa…kdyby to nebylo někomu jasné…
Jmenuje se o LOIN CHOPS a vypadá to jako T-bon steak z hovězího…

 
babi
6360 příspěvků 18.12.10 00:31

Glamo, jsi sikulka, diky za zdroj!
Zebulon, ja take dostala opet chut na jehneci! Pripravuji ho velmi casto, mnohem casteji nez veprove a v jehnecim se vyznam…

 
casino
4463 příspěvků 17.12.10 23:51

zébulon, díky za adresu, už je v oblíbených :-) Až vyschnou mé zdroje masa, je dobré vědět kam se vrtnout.

 
zébulon  17.12.10 23:22

Glamo, díky! No a casino, jehněčí karé existuje, tvrdí to řeznické stránky jehnecimaso.cz. Stravila jsem tam prekvapive dlouhou dobu, inspirativní :-). Dobrou noc!

 
casino
4463 příspěvků 17.12.10 23:19

zébulon, nejsem si příliš jist, ale: karé z jehněčího :?:

 
glama  17.12.10 23:16

Ted se nám vyjasní :-)
http://www.englishmeat.co.uk/…ish-meat.jpg

 
zébulon  17.12.10 23:10

Už jsem z toho jehněčího jelen - lamb chop je podlě mě jehněčí kotleta ze žeber. Na obrázku vidím karé. Ale pro ten recept je to asi fuk, grilovat se dá obojí. A už mám na to grilované jehněčí nezřízenou chuť.

 
casino
4463 příspěvků 17.12.10 23:02

Jj, babi, zajisté máte pravdu…, ale to by potom v receptu nemělo být černé na bílém: 4×200 g ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke, 8-o

 
glama  17.12.10 22:59

Zébulon :palec:
Babi, nezlob se na nás :-)) my to nemyslíme zle :mrgreen:

 
zébulon  17.12.10 22:54

A já už to mám - asi se jedná o karé, tedy maso spíš ze hřbetu, to je celkově větší a dá se krájet na tlustší porce. Když někdo bude chtít dělat kotletky, vezme si na těch 200 g prostě dvě :-). Pak by je ale neměl grilovat tak dlouho, neboť by zcela jistě nebyly uvnitř růžové.

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 22:53

Zastavte se, a podivejte se kotletu mezi obrazky!!! Ta muze byt i vic jak 200 g. zalezi jak je silna…

 
zébulon  17.12.10 22:29

Děkuji za laskavou odpověď. Ale stále to není lépe pochopitelné. Osobně bych si s receptem poradila i bez gramáže - když se tady ale naznačuje, že na obrázku jsou nějaké zvláštní jehněčí kotlety, tak se prostě ptám :-).

 
glama  17.12.10 22:10

No co…Kanada je holt velká země, třeba tam mají velká jehňata a ta jehňata mají velké kotlety… :mrgreen:

Pokud se vám gramáž nezdá, doporučuji odmyslet si těch 200g…

4 ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke

Je to ted lépe pochopitelné…? :wink:
Ono je celkem jedno, jestli váží, včetně kosti, 180 nebo 200g.
Jde o čtyři porce…to je to podstatné…

Nejsme v laboratoři ale v kuchyni…i lžíce a lžičky mají různou velikost..ne?… :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.12.10 v 22:19

 
zébulon  17.12.10 21:52

Jehněčí kotleta je jehněčí kotleta, ne? O jaké kotlety se tady tedy jedná? Taky mi ty rozměry nějak nesedí…

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 19:31

:-) Milosi, vsim sis na obrazku o jake kotlety se jedna? To nejsou zebirka…

 
gmp
1603 příspěvků 13.12.10 14:24

jj. některá jehňata - se zvláštním přihlédnutím k Lysenkovským vědeckým metodám - mívají svalovou i kosterní hmotu obvzláště zhmotnělou. :lol:

 
casino
4463 příspěvků 13.12.10 14:15

…jj, nebýt v ingrediencích napsáno 2 - 3 cm vysoké, tak proč néé :-)

 
gmp
1603 příspěvků 13.12.10 14:07

Babi, 200 g jehněčí kotleta? To je jehně jak kráva :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz