Recept Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Postup

V troube rozehrat gril. Potrit kotlety ocistene od vetsiny tuku rozmarynem, soli a peprem. Polozit je na mrizku polozenou nad grilovaci nadobou a grilovat je 4 minuty na kazde strane chcete-li ‚medium-rare‘.

Mezi tim v male misce dohromady naslehat citronovou stavu, olej a horcici. Vmichat tam papriku, jarni cibulku a posekanou matu.

Horke kotlety podavat s navrsenou zeleninovou cepici.

TIP: Jehneci ma byt uprostred naruzovele. Lze take pripravit nahore na sporaku v grilovaci panvi, nejlepe litinove, ktera udrzi vysokou a stejnomernou teplotu.
Nemate-li poruce jehneci, recept je vyborny s pouzitim hoveziho. Okurkovy salat se velice dobre hodi jako dalsi pripoha.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.12.10 vloženo
  • 6179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 x 200 g ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke
  • 3/4 lzicky suseneho, jemne posekaneho rozmarynu
  • 3/4 lzicky hrube soli
  • 1/4 lzicly cerstve pomleteho cerneho pepre
  • 3 lzice citronove stavy
  • 1 lzice olivoveho oleje
  • 2 lzicky dijonske horcice
  • 1 velka masita cervena paprika, na jemno posekana
  • 2 zenske hrsti cerstve maty na drobno posekane
  • 1-2 jarni cibulky na jemne platky nakrajene (bila+zelena cast)

Doporučená příloha

  • Couscous, ryze, nebo osmazene brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové jehněčí s mátovou zeleninovou čepicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.10 20:29

jehněčí http://www.jehnecimaso.cz/…ehneci-maso/

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.10 14:20

http://www.edwardsofconwy.co.uk/products.php?… je to ten 3. obrázek masa…kdyby to nebylo někomu jasné…
Jmenuje se o LOIN CHOPS a vypadá to jako T-bon steak z hovězího…

 
babi
6360 příspěvků 18.12.10 00:31

Glamo, jsi sikulka, diky za zdroj!
Zebulon, ja take dostala opet chut na jehneci! Pripravuji ho velmi casto, mnohem casteji nez veprove a v jehnecim se vyznam…

 
casino
4471 příspěvků 17.12.10 23:51

zébulon, díky za adresu, už je v oblíbených :-) Až vyschnou mé zdroje masa, je dobré vědět kam se vrtnout.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 23:22

Glamo, díky! No a casino, jehněčí karé existuje, tvrdí to řeznické stránky jehnecimaso.cz. Stravila jsem tam prekvapive dlouhou dobu, inspirativní :-). Dobrou noc!

 
casino
4471 příspěvků 17.12.10 23:19

zébulon, nejsem si příliš jist, ale: karé z jehněčího :?:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 23:16

Ted se nám vyjasní :-)
http://www.englishmeat.co.uk/…ish-meat.jpg

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 23:10

Už jsem z toho jehněčího jelen - lamb chop je podlě mě jehněčí kotleta ze žeber. Na obrázku vidím karé. Ale pro ten recept je to asi fuk, grilovat se dá obojí. A už mám na to grilované jehněčí nezřízenou chuť.

 
casino
4471 příspěvků 17.12.10 23:02

Jj, babi, zajisté máte pravdu…, ale to by potom v receptu nemělo být černé na bílém: 4×200 g ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke, 8-o

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 22:59

Zébulon :palec:
Babi, nezlob se na nás :-)) my to nemyslíme zle :mrgreen:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 22:54

A já už to mám - asi se jedná o karé, tedy maso spíš ze hřbetu, to je celkově větší a dá se krájet na tlustší porce. Když někdo bude chtít dělat kotletky, vezme si na těch 200 g prostě dvě :-). Pak by je ale neměl grilovat tak dlouho, neboť by zcela jistě nebyly uvnitř růžové.

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 22:53

Zastavte se, a podivejte se kotletu mezi obrazky!!! Ta muze byt i vic jak 200 g. zalezi jak je silna…

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 22:29

Děkuji za laskavou odpověď. Ale stále to není lépe pochopitelné. Osobně bych si s receptem poradila i bez gramáže - když se tady ale naznačuje, že na obrázku jsou nějaké zvláštní jehněčí kotlety, tak se prostě ptám :-).

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 22:10

No co…Kanada je holt velká země, třeba tam mají velká jehňata a ta jehňata mají velké kotlety… :mrgreen:

Pokud se vám gramáž nezdá, doporučuji odmyslet si těch 200g…

4 ocistene jehneci kotlety i s kosti 2-3 cm vysoke

Je to ted lépe pochopitelné…? :wink:
Ono je celkem jedno, jestli váží, včetně kosti, 180 nebo 200g.
Jde o čtyři porce…to je to podstatné…

Nejsme v laboratoři ale v kuchyni…i lžíce a lžičky mají různou velikost..ne?… :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.12.10 v 22:19

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.12.10 21:52

Jehněčí kotleta je jehněčí kotleta, ne? O jaké kotlety se tady tedy jedná? Taky mi ty rozměry nějak nesedí…

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 19:31

:-) Milosi, vsim sis na obrazku o jake kotlety se jedna? To nejsou zebirka…

 
gmp
1603 příspěvků 13.12.10 14:24

jj. některá jehňata - se zvláštním přihlédnutím k Lysenkovským vědeckým metodám - mívají svalovou i kosterní hmotu obvzláště zhmotnělou. :lol:

 
casino
4471 příspěvků 13.12.10 14:15

…jj, nebýt v ingrediencích napsáno 2 - 3 cm vysoké, tak proč néé :-)

 
gmp
1603 příspěvků 13.12.10 14:07

Babi, 200 g jehněčí kotleta? To je jehně jak kráva :-D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Květákový salát s okurkou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz