Recept Jehněčí po provensálsku
ajta Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti uvolníme do hloubky asi 1,5 cm. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, bylinkami, hořčicí, sójovou omáčkou a pepřem. Směsí potřeme pečlivě maso. Přikryté marinujeme v ledničce 3-4 hodiny. Cibuli a rajčata rozčtvrtíme. Troubu předehřejeme na 225 °C (horkovzdušnou na 200 °C).Na sporáku rozpálíme pekáč a maso s marinádou v něm ze všech stran opečeme. Když maso otočíme, přidáme cibuli a rajčata a společně opékáme. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list a jalovec. Pak pečeme 40-45 minut ve střední části trouby. Maso uložíme do tepla. Zeleninu rozmixujeme se šťávou z masa, pokud je to nutné tak dosolíme a podáváme jako omáčku. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 08.01.05 vloženo
- 10357x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod + 4 hod marino
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1,5 kg jehněčího hřbetu
- 2 stroužky česneku
- 4-5 PL olivového oleje
- po 1 KL sušeného tymiánu, rozmarýnu, oregána a šalvěje
- 1-2 PL dijonské hořčice
- 1 PL sójové omáčky
- 3 cibule
- 4 zralá rajčata
- ½ litru suchého červeného vína
- 2 bobkové listy
- 3-4 bobulky jalovce
- pepř
- sůl
- 1 PL = 1 polévková lžíce
- 1 KL = 1 kávová lžička
Doporučená příloha
francouzský venkovský chléb, lahvička dobrého červeného (nejlépe Gigondas)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jehněčí po provensálsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jehněčí po provensálsku
připravuji něco hodně podobného ale s kýtou. Je to fakt pohádka, hmmm, musím někde sehnat to jehněčí. Vím o bačovi, který dělá ovčí sýr a také prodává na jaře celá jehňata. To by však chtělo mít velký mražák, nebo se s někým podělit ?!
Dobrou noc!
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Vařil jsem něco velmi obdobného na jihu Francie, opravdu zde hodně záleží na kvalitě bylinek, ale i masa samotného.
)
hezký den Toastík
Ajti, už jste to s toastíkem dělali?