Recept Jehněčí po provensálsku

ajta Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí po provensálsku

Postup

Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti uvolníme do hloubky asi 1,5 cm. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, bylinkami, hořčicí, sójovou omáčkou a pepřem. Směsí potřeme pečlivě maso. Přikryté marinujeme v ledničce 3-4 hodiny. Cibuli a rajčata rozčtvrtíme. Troubu předehřejeme na 225 °C (horkovzdušnou na 200 °C).Na sporáku rozpálíme pekáč a maso s marinádou v něm ze všech stran opečeme. Když maso otočíme, přidáme cibuli a rajčata a společně opékáme. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list a jalovec. Pak pečeme 40-45 minut ve střední části trouby. Maso uložíme do tepla. Zeleninu rozmixujeme se šťávou z masa, pokud je to nutné tak dosolíme a podáváme jako omáčku. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 08.01.05 vloženo
  • 9571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + 4 hod marino

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg jehněčího hřbetu
  • 2 stroužky česneku
  • 4-5 PL olivového oleje
  • po 1 KL sušeného tymiánu, rozmarýnu, oregána a šalvěje
  • 1-2 PL dijonské hořčice
  • 1 PL sójové omáčky
  • 3 cibule
  • 4 zralá rajčata
  • ½ litru suchého červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 3-4 bobulky jalovce
  • pepř
  • sůl
  • 1 PL = 1 polévková lžíce
  • 1 KL = 1 kávová lžička

Doporučená příloha

  • francouzský venkovský chléb, lahvička dobrého červeného (nejlépe Gigondas)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí po provensálsku

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ajti a Toustíku...

připravuji něco hodně podobného ale s kýtou. Je to fakt pohádka, hmmm, musím někde sehnat to jehněčí. Vím o bačovi, který dělá ovčí sýr a také prodává na jaře celá jehňata. To by však chtělo mít velký mražák, nebo se s někým podělit ?!

Dobrou noc!

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí po provensálsku - Ivo

Vařil jsem něco velmi obdobného na jihu Francie, opravdu zde hodně záleží na kvalitě bylinek, ale i masa samotného.
hezký den Toastík :o)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí po provensálsku

Ajti, už jste to s toastíkem dělali?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz