Recept Jehněčí po provensálsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí po provensálsku

Postup

Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti uvolníme do hloubky asi 1,5 cm. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, bylinkami, hořčicí, sójovou omáčkou a pepřem. Směsí potřeme pečlivě maso. Přikryté marinujeme v ledničce 3-4 hodiny. Cibuli a rajčata rozčtvrtíme. Troubu předehřejeme na 225 °C (horkovzdušnou na 200 °C).Na sporáku rozpálíme pekáč a maso s marinádou v něm ze všech stran opečeme. Když maso otočíme, přidáme cibuli a rajčata a společně opékáme. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list a jalovec. Pak pečeme 40-45 minut ve střední části trouby. Maso uložíme do tepla. Zeleninu rozmixujeme se šťávou z masa, pokud je to nutné tak dosolíme a podáváme jako omáčku. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 08.01.05 vloženo
  • 9054x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + 4 hod marino

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg jehněčího hřbetu
  • 2 stroužky česneku
  • 4-5 PL olivového oleje
  • po 1 KL sušeného tymiánu, rozmarýnu, oregána a šalvěje
  • 1-2 PL dijonské hořčice
  • 1 PL sójové omáčky
  • 3 cibule
  • 4 zralá rajčata
  • ½ litru suchého červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 3-4 bobulky jalovce
  • pepř
  • sůl
  • 1 PL = 1 polévková lžíce
  • 1 KL = 1 kávová lžička

Doporučená příloha

  • francouzský venkovský chléb, lahvička dobrého červeného (nejlépe Gigondas)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ajti a Toustíku...

připravuji něco hodně podobného ale s kýtou. Je to fakt pohádka, hmmm, musím někde sehnat to jehněčí. Vím o bačovi, který dělá ovčí sýr a také prodává na jaře celá jehňata. To by však chtělo mít velký mražák, nebo se s někým podělit ?!

Dobrou noc!

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí po provensálsku - Ivo

Vařil jsem něco velmi obdobného na jihu Francie, opravdu zde hodně záleží na kvalitě bylinek, ale i masa samotného.
hezký den Toastík :o)

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí po provensálsku

Ajti, už jste to s toastíkem dělali?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz