Recept Provensálská jehněčí kýta

Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Provensálská jehněčí kýta

Postup

Šalotky a karotku oloupeme a opečeme na oleji. Přidáme víno, ocet, bouquet garni, cibuli se zapíchanými hřebíčky a česnek. Osolíme a uvedeme do varu. Pak vložíme maso a přikryté vaříme na mírném ohni 60 minut (30 minut na 1/2 kg masa). Nutriční hodnoty na 1 porci: Energie=3170 kJ, bílkoviny=52,2 g, tuky=60,5 g, sacharidy=58,7 g.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.11.07 vloženo
  • 16741x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 1 cibule se zapíchnutými 2 hřebíčky
  • 2 karotky
  • 1 šalotka
  • 1 láhev (750 ml) červeného nebo bílého suchého vína
  • ½ sklenice aceito balsamico
  • 1 bouquet garni
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • Na másle opečené brambory, s kýtou uvařená karotka, šalotka, cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálská jehněčí kýta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provensálská jehněčí kýta

Nero
297 příspěvků 23.10.10 17:39

Mikie,
Moc se omlouvám, samozřejmě tam všechny ingredience byly, ale byly administrátory serveru z nějakého důvodu vymazány. Děkuji za upozornění, už jsem je doplnil. Přeji dobrou chuť. Nero

mikie
2 příspěvky 22.10.10 20:36

Zdravím, nebylo by možné pro začátečníky doplnit ingredience, mám samozřejmě na mysli jejich množství… Díky…

Jinjorka
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Provensálská jehněčí kýta

No taky se mi to moooc líbí…a doufám,že to v nejbližší době ochutnám…ty talíře dobře znám:-)

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Provensálská jehněčí kýta - MI_LAN

Souhlasím, použil jsem červené (suchou Frankovku), proto je ta karotka tak tmavá. Originální francouzský recept připouští i bílé, tak jsem to tak nechal.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Provensálská jehněčí kýta

Nu, to vypadá moc chutně! Já bych volil spíše červené víno, ale nepopírám, že možné je i bílé…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Houbová smaženice Houbová smaženice
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz