Recept Jehněčí kýta po provensálsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta po provensálsku

Postup

Kýtu potrete tukem, osolte a opeprete ji.
Brambory oskrábejte a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Rozlozte je do vymazaného pekáce. Cesnek prolisujte na brambory, petrzelku nakrájejte a posypte s ní brambory s cesnekem. Vse osolte a opeprete - pocítejte se slaností vývaru - a prelejte vývarem tak, aby témer zakryl brambory. Na brambory do pekáce polozte kýtu, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte 45 minut. Po této dobe kýtu obratte a prilejte vývar, pokud jej brambory absorbovaly prílis mnoho. Pecte dalsích 45 minut az je kýta po obou stranách hnedá a povrch brambor je nazlátlý.
Kýtu podávejte na prkénku a krájejte na stole. Brambory podávejte z pekáce.
K tomuto jídlu patrí silné cervené víno.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 16875x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 jehnecí kýta ca. 2-2½ kg
  • 1 kg velkých brambor
  • 2-3 strouzky cesneku, nebo podle chuti
  • 2-3 hrste petrzelky
  • 1-1½ l slepicího vývaru
  • sul
  • pepr
  • máslo na vymazání pekáce
  • tuk na potrení kýty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz