Recept Jehněčí kýta po provensálsku

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kýta po provensálsku

Postup

Kýtu potrete tukem, osolte a opeprete ji. Brambory oskrábejte a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Rozlozte je do vymazaného pekáce. Cesnek prolisujte na brambory, petrzelku nakrájejte a posypte s ní brambory s cesnekem. Vse osolte a opeprete - pocítejte se slaností vývaru - a prelejte vývarem tak, aby témer zakryl brambory. Na brambory do pekáce polozte kýtu, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte 45 minut. Po této dobe kýtu obratte a prilejte vývar, pokud jej brambory absorbovaly prílis mnoho. Pecte dalsích 45 minut az je kýta po obou stranách hnedá a povrch brambor je nazlátlý. Kýtu podávejte na prkénku a krájejte na stole. Brambory podávejte z pekáce. K tomuto jídlu patrí silné cervené víno.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 18100x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 jehnecí kýta ca. 2-2½ kg
  • 1 kg velkých brambor
  • 2-3 strouzky cesneku, nebo podle chuti
  • 2-3 hrste petrzelky
  • 1-1½ l slepicího vývaru
  • sul
  • pepr
  • máslo na vymazání pekáce
  • tuk na potrení kýty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Květáková polévka Květáková polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz