Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kýtu potrete tukem, osolte a opeprete ji. Brambory oskrábejte a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Rozlozte je do vymazaného pekáce. Cesnek prolisujte na brambory, petrzelku nakrájejte a posypte s ní brambory s cesnekem. Vse osolte a opeprete - pocítejte se slaností vývaru - a prelejte vývarem tak, aby témer zakryl brambory. Na brambory do pekáce polozte kýtu, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte 45 minut. Po této dobe kýtu obratte a prilejte vývar, pokud jej brambory absorbovaly prílis mnoho. Pecte dalsích 45 minut az je kýta po obou stranách hnedá a povrch brambor je nazlátlý. Kýtu podávejte na prkénku a krájejte na stole. Brambory podávejte z pekáce. K tomuto jídlu patrí silné cervené víno.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí kýta po provensálsku