Recept Jehněčí kýta po provensálsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta po provensálsku

Postup

Kýtu potrete tukem, osolte a opeprete ji.
Brambory oskrábejte a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Rozlozte je do vymazaného pekáce. Cesnek prolisujte na brambory, petrzelku nakrájejte a posypte s ní brambory s cesnekem. Vse osolte a opeprete - pocítejte se slaností vývaru - a prelejte vývarem tak, aby témer zakryl brambory. Na brambory do pekáce polozte kýtu, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pecte 45 minut. Po této dobe kýtu obratte a prilejte vývar, pokud jej brambory absorbovaly prílis mnoho. Pecte dalsích 45 minut az je kýta po obou stranách hnedá a povrch brambor je nazlátlý.
Kýtu podávejte na prkénku a krájejte na stole. Brambory podávejte z pekáce.
K tomuto jídlu patrí silné cervené víno.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 16947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 jehnecí kýta ca. 2-2½ kg
  • 1 kg velkých brambor
  • 2-3 strouzky cesneku, nebo podle chuti
  • 2-3 hrste petrzelky
  • 1-1½ l slepicího vývaru
  • sul
  • pepr
  • máslo na vymazání pekáce
  • tuk na potrení kýty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz