Recepty - tamari

Tamari známe také jako: sójová omáčka

Původ tamari: Japonsko

Recepty s tamari  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tamari je sójová omáčka, vyrobená ze směsi rozdrcených sojových bobů a mořské soli původem z Japonska. Patří do kategorie zdravé výživy. Obsahuje vysoké množství bílkovin, minerálů a stopových prvků a díky fermentaci také vitamín B 12. Napomáhá zdravému trávení. Tamari má slanou chuť a tmavě hnědou až černou barvu.

 Rady při nákupu

Tuto omáčku zakoupíme v běžných supermarketech a také v obchodech se zdravou výživou a japonskými potravinami. Běžné sojové omáčky často obsahují cukry, barviva nebo živočišné extrakty. Tamari je produkt vyrobený jen ze sojových bobů a soli - při nákupu proto zkontrolujte složení.

 Využití v kuchyni

Tamari se podává k sushi, používáme ji pro dochucení a dosolení omáček, polévek, salátů, pomazánek nebo těstovin. Také lze použít při tepelné úpravě ryb. Pro její výraznou slanost už není potřeba jídlo příliš dosolovat.

 Skladování

Skladujeme v suchu při pokojové teplotě nebo v lednici.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz