Recepty - tamari

Tamari známe také jako: sójová omáčka

Původ tamari: Japonsko

Recepty s tamari  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tamari je sójová omáčka, vyrobená ze směsi rozdrcených sojových bobů a mořské soli původem z Japonska. Patří do kategorie zdravé výživy. Obsahuje vysoké množství bílkovin, minerálů a stopových prvků a díky fermentaci také vitamín B 12. Napomáhá zdravému trávení. Tamari má slanou chuť a tmavě hnědou až černou barvu.

 Rady při nákupu

Tuto omáčku zakoupíme v běžných supermarketech a také v obchodech se zdravou výživou a japonskými potravinami. Běžné sojové omáčky často obsahují cukry, barviva nebo živočišné extrakty. Tamari je produkt vyrobený jen ze sojových bobů a soli - při nákupu proto zkontrolujte složení.

 Využití v kuchyni

Tamari se podává k sushi, používáme ji pro dochucení a dosolení omáček, polévek, salátů, pomazánek nebo těstovin. Také lze použít při tepelné úpravě ryb. Pro její výraznou slanost už není potřeba jídlo příliš dosolovat.

 Skladování

Skladujeme v suchu při pokojové teplotě nebo v lednici.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz