Recept Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..
babi
Japonská kuchyně
Do oblíbených
Chci uvařit
Tisk
Postup
Nahřát řasu nad plamenem plynového sporáku, nebo pod grilem v troubě, až zavoní a stane se křupavou. Vložit do sklenice s ostatními ingrediencemi a potom do chladničky na 3 dny. Před použitím za tři dny přecedit. Vydrží v chladničce až 1 rok.
Používá se k Sashimi, Chirinabe atd, podle receptů.
Recept je z kategorií:
Omáčky studené
Nahlásit recept
- 03.03.07 vloženo
- 14420x zobrazeno
Ingredience
- na 250 ml
- 1 pruh sušené mořské řasy (Konbu) asi 5 cm dlouhý
- 85 ml Yuzu (voňavá kůra z yazu citrusu), nebo 2:1 citronové a limetové šťávy a trochu nastrouhané mandarinkové kůry
- 85 ml japonské sójové omáčky (Shoyu)
- 2 lžíce Mirin (víno na vaření), nebo sake víno a trochu cukru
- 1 1/2 lžic Tamari, nebo tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce Dashi vývaru, nebo 1/4 lžičky Dashi granulí rozpuštěných ve 2 lžících horké vody
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Diskuse k receptu Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..