Recept Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nahřát řasu nad plamenem plynového sporáku, nebo pod grilem v troubě, až zavoní a stane se křupavou. Vložit do sklenice s ostatními ingrediencemi a potom do chladničky na 3 dny. Před použitím za tři dny přecedit. Vydrží v chladničce až 1 rok. Používá se k Sashimi, Chirinabe atd, podle receptů.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 15641x zobrazeno

Ingredience

  • na 250 ml
  • 1 pruh sušené mořské řasy (Konbu) asi 5 cm dlouhý
  • 85 ml Yuzu (voňavá kůra z yazu citrusu), nebo 2:1 citronové a limetové šťávy a trochu nastrouhané mandarinkové kůry
  • 85 ml japonské sójové omáčky (Shoyu)
  • 2 lžíce Mirin (víno na vaření), nebo sake víno a trochu cukru
  • 1 1/2 lžic Tamari, nebo tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce Dashi vývaru, nebo 1/4 lžičky Dashi granulí rozpuštěných ve 2 lžících horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz