Recept Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nahřát řasu nad plamenem plynového sporáku, nebo pod grilem v troubě, až zavoní a stane se křupavou. Vložit do sklenice s ostatními ingrediencemi a potom do chladničky na 3 dny. Před použitím za tři dny přecedit. Vydrží v chladničce až 1 rok. Používá se k Sashimi, Chirinabe atd, podle receptů.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 14420x zobrazeno

Ingredience

  • na 250 ml
  • 1 pruh sušené mořské řasy (Konbu) asi 5 cm dlouhý
  • 85 ml Yuzu (voňavá kůra z yazu citrusu), nebo 2:1 citronové a limetové šťávy a trochu nastrouhané mandarinkové kůry
  • 85 ml japonské sójové omáčky (Shoyu)
  • 2 lžíce Mirin (víno na vaření), nebo sake víno a trochu cukru
  • 1 1/2 lžic Tamari, nebo tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce Dashi vývaru, nebo 1/4 lžičky Dashi granulí rozpuštěných ve 2 lžících horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz