Recept Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nahřát řasu nad plamenem plynového sporáku, nebo pod grilem v troubě, až zavoní a stane se křupavou. Vložit do sklenice s ostatními ingrediencemi a potom do chladničky na 3 dny. Před použitím za tři dny přecedit. Vydrží v chladničce až 1 rok. Používá se k Sashimi, Chirinabe atd, podle receptů.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 11862x zobrazeno

Ingredience

  • na 250 ml
  • 1 pruh sušené mořské řasy (Konbu) asi 5 cm dlouhý
  • 85 ml Yuzu (voňavá kůra z yazu citrusu), nebo 2:1 citronové a limetové šťávy a trochu nastrouhané mandarinkové kůry
  • 85 ml japonské sójové omáčky (Shoyu)
  • 2 lžíce Mirin (víno na vaření), nebo sake víno a trochu cukru
  • 1 1/2 lžic Tamari, nebo tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce Dashi vývaru, nebo 1/4 lžičky Dashi granulí rozpuštěných ve 2 lžících horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonská namáčecí omáčka PONZU na různá použití..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz