Recept Smažené knedlíčky - Yaki Gyoza Pra

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené knedlíčky - Yaki Gyoza

Úvod

Yaki Gyoza 焼き餃子の作り方 - toto je japonska verze puvodniho cinskeho receptu, ktery existuje v mnoha obmenach naplni.

Nedostanete-li Gyoza testoviny, nebo Gow gee, pak pouzijte testoviny na won-ton nebo jarni zavitky, ze kterych nakrajite kolecka.

Wasabi je zeleny asijsky kren, velice ostry a proto je ho zapotrebi pouze trochu. Dostane se v tubach jiz pripraveny, v konzervach, ve forme prasku, ktery se micha s vodou na pastu, anebo zajiste cerstvy, ktery je nejlepsi.

Naplnene Gyoza knedlicky se snadno zmrazuji a vydrzi po 3 mesice.

Postup

V mise lehce smichat maso se zelim a vsim ochucenim. Nadivka bude stavnata. Prikryt kuchynskym pruhlednym filmem a nechat na chvili prolezet.

Plech pomoucit. Koupene testovinove placicky uprostred naplnit lzickou nadivky (nepreplnit je). Prstem namocenym ve vode navlhcit okraj placicky. Prehnout testo v puli, ale neprilepit na druhou stranu. Pomoci prstu jedne ruky zacit delat na predni strane faldiky z testa a ty pritlacovat k neposkladane druhe polovine kolecka. Tak vzniknou tasticky, ktere jsou na jedne starane hladke a na druhe strane poskladane do faldiku. Poskladat tasticky faldiky smerem nahoru na pomouceny plech (mouka zpusobi, ze hotove knedlicky budou krupavejsi).

Az jsou vsechny knedlicky naplnene a poskladane na plechu, tak lehce vymastit panev s poklici a poskladat tam cast Gyoza knedlicku faldiky nahoru. Zalit je varici vodou tak, aby byly do ctvrtiny potopene, prikryt panev poklici a naparovat na stredne prudkem ohni po 5-6 minut. Odkryt, kolem dokola pokapat lzici sezamoveho oleje a ihned prikryt poklici a naparovat dalsic 1-2 minuty az se vse odpari a spodek tasticek je zlatohnedy. Pomoci hulek tasky vyjmout na podavaci talir usmazenou zlatohnedou stranou nahoru. Stejne pokracovat se zbytkem Gyoza knedlicku.

Mezitim si pripravit namaceci omacku. Smichat vsechny ingredience dohromady a rozdelit do malych misek jednu pro kazdeho u stolu k namaceni Goyza knedlicku.

Podavat s namaceci omackou v miskach a kopeckem Wasabi, nebo nastrouhaneho zazvoru, ktereho si kazdy primicha do omacky kolik chce.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.05.12 vloženo
  • 8771x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Knedlicky:

  • 25 gyoza testovin
  • 120 g mleteho liboveho veproveho
  • 100 g na drobno posekaneho cinskeho zeli

Ochuceni knedlicku:

  • 50 g na drobno posekane cibule
  • 50 g Nira - cesnekova pazitka na drobno nakrajena
  • 1/2 lzice sojove omacky (Shoyu - Tamari)
  • 1/2 lzicky cukru
  • spetka pepre
  • 1 lzice Sake
  • 1/2 lzicky sezamoveho oleje
  • 1 lzice bramboroveho skrobu
  • 1 lzicka nastrouhaneho cesneku
  • 1/2 lzicky nastrouhaneho zazvoru
  • 1/2 lzicky az 1/2 lzice ustricove omacky

Gyoza namaceci omacka:

  • 1 lzice ryzoveho octa
  • 1 lzice sojove omacky (shoyu Koikuchi )
  • Rayu chilli olej, nebo sezamovy olej z prazenych seminek
  • ---
  • 1 lzice sezamoveho oleje na smazeni
  • trocha mouky na pomouceni plechu

Doporučená příloha

  • sake

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

babi 01.05.12 20:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené knedlíčky - Yaki Gyoza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 05.05.12 01:01

No jo, Masaharu Morimoto, on se musi trochu predvadet :) Ale ja mluvim o tradicni kuchyni v Japonsku…ne fuzi. Fakt je, ze si clovek muze zaskocit trebas v meste Osaka, nebo Tokio a kdekoliv do McDonalds, nebo do Steak house, ale ja to nikdy nedelala :)

 
Bento
794 příspěvků 05.05.12 00:29

babi, aj ja som mal respekt, ale ked vidim ako miestny kuchary napriklad Masahora Mokimoto nemaju, tak aj ja si vyrabam svoje fuzie vsak je uz 21 storocie :kytka:
 http://www.youtube.com/watch?…

 
babi
6360 příspěvků 03.05.12 00:50

Drobku, japonska kuchyne neni jenom sushi :) Maji ruznorodou kuchyni a navic ovlivnenou rocnim udobim a podobne. Jestli lze vubec upresnit jakou svetovou kuchyni ma jeden nejradeji, tak u mne to je kuchyne japonska a potom francouzska (nebo naopak? zajiste varim casteji tu francouzskou…je dostupnejsi) i kdyz jsou kazda na jine bazi. Diky za pochvalu receptu a vyzkousej :potlesk:

Příspěvek upraven 04.05.12 v 17:59

 
babi
6360 příspěvků 03.05.12 00:37

casino, dik za psi video :palec: je vyborne, ze kdo nevi jak vypada cesnekova pazitka, tak se muze poucit.

Terezo, videla jsem ruzne znaky, trebas recke atd. takze jsem si neuvedomila, ze to neni povoleno…budu si pamatovat!

 
Drobek  02.05.12 16:41
Silně chválím,

jsou naše oblíbené a vlastně tyhle knedlíčky a hot and sour soup jsou důvod proč do té restaurace vůbec chodíme. Oni totiž, kvůli větší klientele vaří Čínu i japonské. A ještě k tomu dobře, teď se o ně pokusím i doma. :mavam:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 02.05.12 10:28

Originální název receptu v japonských znacích jsem přesunula do úvodu receptu. Prosím, nevkládejte do názvu receptů žádné speciální znaky - nadělají pak v odkazu na recept pouze neplechu. Pokud vím, tento požadavek není naším výmyslem.

Tereza

 
casino
4463 příspěvků 02.05.12 09:04

TADY je vidět jak se taštičky skládají… :) :palec:
babi, zaboha už si nevzpomenu, jak zněl ten původní název receptu v japonštině… :mrgreen: nyní mi překladač píše: 焼肉のたれ BBQ omáčka …a toto 焼き餃子の作り方 prý je: Jak udělat na grilu knedlíky
No, esli ten můj překladač náhodou není jako česká verze Wiki… :twisted:

P.S.
Pod dojmem TÉTO diskuze navrhuji psát názvy receptů pouze v jednojazyčném originále!!!
Zde by bylo lze akceptovati, s ohledem na původ receptu, výjimku dvojjazyčnou, tedy název čínsky i japonsky… :) :mrgreen: ;)

人生は一つの大きな冗談です。 (já napsal „sranda“ ale to slůvko patrně Japonci nepoužívají… :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 02.05.12 02:27

Komu ihned vadil muj nazev meho receptu a zmenil jej:?:

 
babi
6360 příspěvků 02.05.12 00:50

Bento, podnet ruznych receptu zajiste lze pouzit na 101 variaci :) Nakonec ruzne knedlicky nebo tasky se najdou v mnoha etnickych kuchynich. Libi se mi Tvoje experimentovani a zajiste podle fotky ‚chutilo‘ :palec: Experimentovat lze i s nadivkami. Ja se v tomto pripade pokusila o autenticky japonsky recept a ruzne faldikovani jsem se uz naucila…sice ne perfektne, ale snad to ujde :)Chtela jsem se pokusit udelat nejakou fotku, ale potrebovala bych mit vice jak dve ruce. Priznavam se, ze s tradicnimi recepty zvlaste japonskymi neexperimentuji…

 
Bento
794 příspěvků 01.05.12 21:24

:potlesk: babi nase najoblubenejsie predjedlo, su vyborne ked cesto je zo zemiakovej muky, ja nemam respekt nielen k tradicnej Talianskej ale experimentujem aj s Japonskou , ako na fotke kde som knedlicky oprazil a nalial na ne tu ich omacku a este dalej pooprazal plus pridal salat .
PS: Ja som ich cele vyrabal preto su take sisate :oops:

 
babi
6360 příspěvků 01.05.12 20:29

Na fotografii jsem ukazala jenom jeden knedlicek s usmazenou stranou a na ostatnich jsem chtela ukazat naskladane faldiky…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz