Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Terie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dostali jsme nadílku sušených hřibů a jednoznačně padla volba na omáčku, ale chtěli jsme vyzkoušet něco jiného než klasickou smetanovou omáčku.
Dva bílky mi zůstaly v lednici po Sněhurčině koprové
omáčce a zde udělaly báječnou službu
V hrnci na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme (na větší slze) nastrouhaný celer - lehce posolíme, opepříme. A necháme pár minut osmažit. Přidáme houby, zalijeme vývarem či vodou, přidáme nové koření, bobkový list, kmín, koriandr a necháme 20 minut vařit na mírném ohni. Prolisujeme do hrnce česnek a nasypeme majoránku. Ochutníme octem, cukrem, pepřem a dosolíme dle chuti. Zahustíme dvěma bílky, které pečlivě rozmícháme v hrnci a zaprášíme moukou. Necháme pár minut dovařit, ať se chutě propojí. Na závěr je možné po odstavení z ohně přidat jednu lžíci kvalitní sojové omáčky na zvýraznění chuti a na zjemnění trochu másla.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Houby Omáčky Omáčky ryze české
houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.10.13 19:59
Jsem nadšený. Vaříl jsem dnes dle receptu a omáčka je vynikající. Manzelka, dcera, syn i vnuk si pochutnali. Díky za tip. Roman Bjuty
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbová omáčka bez smetany
Zajimave, skoda ze nemam houby