Recepty - jablečný ocet

Recepty s jablečným octem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Jablečný ocet se využívá zejména v dietním stravování. Obsahuje vitamíny, hlavně vitamín C, minerální látky a pektin. Účinně štěpí tuky a zrychluje metabolismus. Vyrábí se z nakvašených jablek. Nápoj z jablečného octa rozpouští hleny a odstraňuje sennou rýmu. Přidává se do pleťových vod, masek na obličej, tělových mlék. Dokonale odstraní zašlý prach. Výtažky z tohoto octa najdeme v mnoha tabletách určených k redukci váhy.

 Rady při nákupu

Jablečný ocet koupíme v supermarketech, zdravé výživě, lékárně nebo si ho můžeme jednoduše doma vyrobit ze zkvašených jablek.

 Využití v kuchyni

Jablečný ocet vyrobíme ze zkvašených jablek s chlebovou kůrkou, vodou a cukrem, ale existují i jiné postupy - Jablečný ocet. Dále ho používáme k nakládání, do pudinků, štrúdlů - Jablečný závin, buchet, hořčice, omáček, dresinků, pomazánek, salátů a dortů.

 Skladování

Skladujeme v uzavřené lahvi v chladnu, temnu a suchu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz