Recepty - jablečný ocet

Recepty s jablečným octem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Jablečný ocet se využívá zejména v dietním stravování. Obsahuje vitamíny, hlavně vitamín C, minerální látky a pektin. Účinně štěpí tuky a zrychluje metabolismus. Vyrábí se z nakvašených jablek. Nápoj z jablečného octa rozpouští hleny a odstraňuje sennou rýmu. Přidává se do pleťových vod, masek na obličej, tělových mlék. Dokonale odstraní zašlý prach. Výtažky z tohoto octa najdeme v mnoha tabletách určených k redukci váhy.

 Rady při nákupu

Jablečný ocet koupíme v supermarketech, zdravé výživě, lékárně nebo si ho můžeme jednoduše doma vyrobit ze zkvašených jablek.

 Využití v kuchyni

Jablečný ocet vyrobíme ze zkvašených jablek s chlebovou kůrkou, vodou a cukrem, ale existují i jiné postupy - Jablečný ocet. Dále ho používáme k nakládání, do pudinků, štrúdlů - Jablečný závin, buchet, hořčice, omáček, dresinků, pomazánek, salátů a dortů.

 Skladování

Skladujeme v uzavřené lahvi v chladnu, temnu a suchu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz