Recept Slovenský zimní salát skoro ke všemu

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné zelí zbavené košťálu, očištené papriky, oloupanou cibuli nakrájéme na jemné nudličky. Vše položíme na cedník a ten ponoříme asi na 2min. do vařící vody s octem. Necháme okapat. Vychladlou zeleninu dáme do mísy a polijeme marinádou připravenou z octa, vývaru, cukru, soli, křenu, kopru, feferónky a oleje. Dobře vše umícháme, vařečkou upěchujeme a za hodinu po uležení podáváme. TIP: Velmi dobře se hodí k vařenéhu hovězímu žebru, ovaru, k sekané pečeni a karbanátkům, čevabčičím, opékaným špekáčkům atd.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 4599x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g hlávkového zelí
  • 150g slovenských paprik
  • 150g cibule
  • 1/2l jablečního, nebo bílého octa
  • trocha hovězího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • trocha cukru a soli
  • 10g na jemno ustrouhaného křenu, nebo podle chuti
  • trocha posekaného kopru
  • 1 feferónka na jemno posekaná (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenský zimní salát skoro ke všemu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz