Recept Slovenský zimní salát skoro ke všemu

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné zelí zbavené košťálu, očištené papriky, oloupanou cibuli nakrájéme na jemné nudličky. Vše položíme na cedník a ten ponoříme asi na 2min. do vařící vody s octem. Necháme okapat. Vychladlou zeleninu dáme do mísy a polijeme marinádou připravenou z octa, vývaru, cukru, soli, křenu, kopru, feferónky a oleje. Dobře vše umícháme, vařečkou upěchujeme a za hodinu po uležení podáváme. TIP: Velmi dobře se hodí k vařenéhu hovězímu žebru, ovaru, k sekané pečeni a karbanátkům, čevabčičím, opékaným špekáčkům atd.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 4707x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g hlávkového zelí
  • 150g slovenských paprik
  • 150g cibule
  • 1/2l jablečního, nebo bílého octa
  • trocha hovězího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • trocha cukru a soli
  • 10g na jemno ustrouhaného křenu, nebo podle chuti
  • trocha posekaného kopru
  • 1 feferónka na jemno posekaná (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenský zimní salát skoro ke všemu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz