Recept Bavorská svíčková mého švagra

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Svařené a vychladlé ingredience pro marinádu vložit do kameninové, nebo porcelánové nádoby a přidat maso (tak, aby ho marináda pokrývala). Přikrýt nádobu a nechat ji stát 2 - 3 dny v chladničce. Maso sem tam otočit. Vyjmout maso, osušit ho a dobře ho opepřit. Na prudkém ohni opéct maso na sádle. Vyjmout maso a na stejném sádle osmažit všechnu na lupínky nakrájenou zeleninu. Vrátit maso do ohnivzdorného pekáče, přidat tam kůži ze slaniny, osolit, přidat citronovou kůru a vše zalít trochou přecezené marinády, vývarem a červeným vínem podle chuti. Pekáč vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a přikrytý péct asi 1 1/2 - 2 hodiny. Sem tam zalít výpekem, nebo přilít víno, je-li zapotřeby. Asi 15 minut před ukončením pečení přidat hrozinky. Když je maso pěkně křehké a měkké, přendat ho na nahřátý talíř. Sebrat část tuku, vyjmout kůži a kůru a omáčku dochutit solí, pepřem a rozmixovat ji. Potom omáčku na středním ohni zahustit nastrouhaným perníkem, zamíchat tam citronovou šťávu podle chuti a vše povařit. Nakonec dovnitř vmíchat creme fraiche, nebo kyselou smetanu, dobře promíchat, sehřát a podávat k masu. Maso nakrájet na plátky, zalít částí omáčky a zbytek podávat v omáčníku. Sauerbraten podávat společně se Spätzle, nebo bramborovými knedlíky ozdobené petrželkou a červeným zelím. Bramborové placky s neslazenou jablečnou omáčkou jsou také dobré (na obrázku).

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 24.01.07 vloženo
  • 6352x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězího květového šálu z kýty v jednom kuse
  • 5 lžic sádla
  • 1 velká cibule rozkrojená napůl a potom na plátky
  • 1 velká mrkev nakrájená na plátky
  • 1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného na plátky
  • 1 kus asi 2 x 5 cm citronové kůry (jenom žlutá část)
  • kus kůže ze slaniny
  • 1 čtvrtlitrový hrníček hovězího vývaru, nebo podle potřeby
  • červené víno podle chuti
  • 1/2 čtvrtlitrového hrníčku hrozinek namočených na 20 minut v teplé vodě a slitých
  • sůl a pepř
  • až 1 čtvrtlitrový hrníček plný nastrouhaného perníku, nebo podle potřeby
  • citronová šťáva podle chuti
  • 4 - 6 lžic creme fraiche, nebo kyselé smetany
  • marináda:
  • 1/2 l vody
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 l jemného červeného vinného octa jako kühne
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 jalovčinky trochu rozdrcené
  • 1 cibule rozkrojená na 1/4
  • 2 celé hřebíčky zapíchnuté do cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorská svíčková mého švagra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bavorská svíčková mého švagra

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorská svíčková mého švagra.

Babi, dekuji moc! Dam vedet, jak nam chutnalo. Hezky den!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorská svíčková mého švagra - buraci,

přidala jsem do receptů bavorské červené zelí. Ještě jeden recept mám však ráda, i když není z Německa, ale z Francie. Je nádherně pikantní a hodí se velice dobře k Sauerbraten. Jestli se Ti chce, podívej se ZDE

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorská svíčková mého švagra / buraci,

internet se mi vleče…a navíc musím jít dávat na stůl ;o) Napíši Ti později OK?

Zatím Pa,

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorská svíčková mého švagra.

Babi, prosim, jak pripravene cervene zeli se k Sauerbraten podava? V sobotu k nam na navstevu prijede kuchar profesional, tak potrebuji neco vyjimecnejsiho, vypada to na tuhle svickovou:-) Preji pekny den!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz