Recepty - hovězí líčka

Více z Maso ».

Hovězí líčka

Recepty s hovězími líčky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Snoubení s víny  

Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů.

 Rady při nákupu

Hovězí líčka jsou celkem levná, ale určitě je neseženete v běžných supermarketech ani masnách. Toto maso však můžete objednat v kvalitním řeznictví, narazíte na něj i na některém farmářském trhu.

 Využití v kuchyni

Hovězí líčka jsou poměrně tuhá, a proto nejvhodnější úpravou je velmi pomalé dušení či konfitování. Nejčastěji se připravují na červeném víně - Hovězí líčka na víně nebo na tmavém pivu. Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s divokým kořením. Vhodnou přílohou k tomuto delikátnímu masu jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

 Skladování

Při skladování se řiďte spotřební lhůtou uvedenou na obalu, po otevření líčka uchovávejte v nejchladnější části lednice.

 Snoubení s víny

K hovězím líčkům se hodí plné, tělnaté a vyzrálé červené víno.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz