Recept Knedlíčky z mletého masa v rajčatové omáčce

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mleté maso promíchá­me s vejcem, drobně na­krájenou cibulí, asi dvě­ma lžícemi strouhanky, dvěma lžícemi vody, pepřem a solí, rozdělíme na kousky a utvoříme menší knedlíčky. Vloží­me je do vařícího vývaru (mají být jen potopeny) a vaříme 10 minut. Kned­líčky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Připravíme omáčku: Na oleji zpěníme drob­ně nakrájenou cibuli, za­sypeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (použijeme i od vaření knedlíčků), rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme rajčatový protlak (kečup), bobkový list a vaříme asi 10 minut. Pak omáčku osla­díme, okyse­líme, oso­líme a vložíme kned­líčky. Vše ještě chvilku podusí­me a bob­kový list vy­jmeme.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 5460x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mletého masa (hovězí a vepřové)
  • 1 vej­ce
  • 1 malá cibule
  • strou­hanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • vý­var.
  • Omáčka:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce hlad­ké mouky
  • vývar
  • 3 lžíce rajčatového protlaku (nebo 5 lžic kečupu)
  • 1 malý bob­kový list
  • cukr
  • citrónová šťáva
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlíčky z mletého masa v rajčatové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz