Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mleté maso promícháme s vejcem, drobně nakrájenou cibulí, asi dvěma lžícemi strouhanky, dvěma lžícemi vody, pepřem a solí, rozdělíme na kousky a utvoříme menší knedlíčky. Vložíme je do vařícího vývaru (mají být jen potopeny) a vaříme 10 minut. Knedlíčky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Připravíme omáčku: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (použijeme i od vaření knedlíčků), rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme rajčatový protlak (kečup), bobkový list a vaříme asi 10 minut. Pak omáčku osladíme, okyselíme, osolíme a vložíme knedlíčky. Vše ještě chvilku podusíme a bobkový list vyjmeme.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Knedlíčky z mletého masa v rajčatové omáčce