Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
noskovice Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev a celer nastrouháme na jemno, přidáme česnek a cibuli nakrájenou na drobno a smažíme na oleji. Potom přidáme mleté maso a za stálého mícháni (aby nezůstalo slepené)jej také osmažíme. Potom přidáme všechno koření, zastříkneme koňakem a když se vypaří, zalijeme červeným vínem. Až se odpaří i víno, přidáme rajský protlak, máčene houby i s jejich vodou. Jestliže je jí málo, přidáme také vývar, osolíme, přikryjeme poklicí a necháme "bublat" pomaloučku na nejmenším hořáčku asi 2 hodiny. Omáčka nesmí být vodová. Když tak ji odkryjte, dokud se neodpaří. Podává se s těstovinami a sype parmazánem. Tato omáčka se používá spolu s bešamelovou omáčkou na zapékané těstoviny v troubě - Lasagne al forno P.S. Když mám doma ještě horní část králíka (žebírka) a klobásu, tak to tam přidám. Králíka v tom trochu povařím, pak ho vykostím, nasekám na drobnější kousky a vrátím do omáčky. To aby se ty kostičky v omáčce neztratily. Je nepříjemné na ně narazit. Klobásu dávám italskou, ale docela určite se hodí i ta naše česká. Bohužel k ní mám daleko! Dobrou chuť - ahoj všem.
Recept je z kategorií: Mleté maso
červené víno Chianti nebo Bikaver atd.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka z mletého masa
4813 příspěvků 27.7.10 07:24
takhle dělám Spaghetti bolognese.
Do původního receptu asi ta zelenina nepatří, ale je to jeden ze způsobů jak nacpat do dětí zeleninu.
Děti, ač jim táhne na čtyřicítku, to mají stále rády. A vnučky taky. A já taky.
Tady máte obrázek. Jen sýr není parmazán, ale pecorino romano.
Blani, jsem ráda že chutnalo. Já to mám ale radši s krátkým „potrubím“, protože ta omáčka vleze i dovnitř. Ahoj.
Dnes jsem udělala k obědu ke špagetám, byla to lahůdka. Soni, díky za recept