Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Úvod

Recept na hovězí líčka, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.

Postup

Maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampióny oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na na větší kusy. Cibuli si nasekáme na drobno. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibulku dozlatova. Vložíme maso a necháme ho krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampióny a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut. Mezitím si oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180°C a zapékame až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou. Nyní zbývá jen naservírovat a vychutnat si tento recept. Dobrou chuť, přeje Richard Novák.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 28.02.16 vloženo
  • 1831x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 3 lžíce rajský protlak 
  • sůl 
  • 100 g tvrdý sýr (eidam) 
  • 3 lžíce sádlo 
  • 1 kg brambory 
  • 1 ks řapíkatý celer
  • 4 lžíce hořčice plnotučná 
  • pepř mletý bílý 
  • 3 ks bílky 
  • 1 kg hovězí líčka 
  • 1 hrst petrželka 
  • 10 ks žampióny
  • 3 ks mrkev (větší) 
  • 2 l vývar z kostí 
  • jíška 
  • 100 g anglická slanina 
  • 2 ks cibule větší 
  • 1 lžíce zelený pepř

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Richard Novák 28.02.16 11:18

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz