Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Richard Novák Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Úvod

Recept na hovězí líčka, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.

Postup

Maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampióny oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na na větší kusy. Cibuli si nasekáme na drobno. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibulku dozlatova. Vložíme maso a necháme ho krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampióny a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut. Mezitím si oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180°C a zapékame až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou. Nyní zbývá jen naservírovat a vychutnat si tento recept. Dobrou chuť, přeje Richard Novák.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 28.02.16 vloženo
  • 2442x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 3 lžíce rajský protlak 
  • sůl 
  • 100 g tvrdý sýr (eidam) 
  • 3 lžíce sádlo 
  • 1 kg brambory 
  • 1 ks řapíkatý celer
  • 4 lžíce hořčice plnotučná 
  • pepř mletý bílý 
  • 3 ks bílky 
  • 1 kg hovězí líčka 
  • 1 hrst petrželka 
  • 10 ks žampióny
  • 3 ks mrkev (větší) 
  • 2 l vývar z kostí 
  • jíška 
  • 100 g anglická slanina 
  • 2 ks cibule větší 
  • 1 lžíce zelený pepř

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Richard Novák 28.2.16 11:18

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz