Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Olej ohřejeme ve fritovacím hrnci na 180 °C. Petrželku omyjeme a osušíme. Petrželovým stonkem svážeme vždy šest pomfritů, obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Zbytek petrželky nadrobno posekáme. 2. Do roštěnek vetřeme pepř a prudce je opečeme na pánvi v rozpáleném omastku, pak dopékáme po každé straně 3-4. min. Současně fritujeme pomfrity v rozpáleném oleji asi 5 min. 3. Roštěnky osolíme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme vínovicí a vývarem, procedíme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Poté omáčku ochutíme solí a hořčicí. Přidáme zrnka pepře a sekanou petrželku. Roštěnky podáváme s balíčky pomfritů a pepřovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky
Hranolky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Roštěnky s pepřovou omáčkou a pomfrity