Recepty - chorizo

Více z Maso ».

Chorizo
Původ choriza: Španělsko

Recepty s chorizem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Chorizo a víno  Skladování  

Chorizo je tradiční suchá španělská klobása nebo salám pikantní chuti. Obsahuje vepřové maso, špek, česnek, chilli a papriku – právě ta dodá chorizu charakteristickou červenou barvu. Použité ingredience a druh papriky, pikantní nebo sladké, se liší podle požadavků na pikantnost choriza a podle lokálních tradic.

 Rady při nákupu

Chorizo najdete v každém supermarketu v uzené, syrové i sušené podobě. Existuje několik druhů choriza: dulce - jemné a nepálivé chorizo, picante nebo super picante - pálivé a extra pálivé nebo ibérico - obsahující maso španělských černých vepřů.

 Využití v kuchyni

Chorizo má v kuchyni široké využití. Hodí se do luštěninových polévek, k míchaným vajíčkům, k dušené zelenině nebo do rajčatových omáček či k předkrmům a ke snídani. Chorizo můžete konzumovat jak vařené, smažené tak i syrové. Lze ho přidat i do sýrové omelety nebo osmažené k rybím filetům. Můžete si ho vychutnat i jen tak - bez jakékoli úpravy spolu s pivem Cerveza.

 Chorizo a víno

Chorizo podávejte ke zralému červenému vínu, jeho chuď podtrhne Alibernet, Zweigeltrebe nebo Svatovavřinecké.

 Skladování

Skladujte v suchu v ledničce.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz