Recepty - chorizo
Více z Maso ».

Recepty s chorizem Rady při nákupu Využití v kuchyni Chorizo a víno Skladování
Chorizo je tradiční suchá španělská klobása nebo salám pikantní chuti. Obsahuje vepřové maso, špek, česnek, chilli a papriku – právě ta dodá chorizu charakteristickou červenou barvu. Použité ingredience a druh papriky, pikantní nebo sladké, se liší podle požadavků na pikantnost choriza a podle lokálních tradic.
Rady při nákupu
Chorizo najdete v každém supermarketu v uzené, syrové i sušené podobě. Existuje několik druhů choriza: dulce - jemné a nepálivé chorizo, picante nebo super picante - pálivé a extra pálivé nebo ibérico - obsahující maso španělských černých vepřů.
Využití v kuchyni
Chorizo má v kuchyni široké využití. Hodí se do luštěninových polévek, k míchaným vajíčkům, k dušené zelenině nebo do rajčatových omáček či k předkrmům a ke snídani. Chorizo můžete konzumovat jak vařené, smažené tak i syrové. Lze ho přidat i do sýrové omelety nebo osmažené k rybím filetům. Můžete si ho vychutnat i jen tak - bez jakékoli úpravy spolu s pivem Cerveza.
Chorizo a víno
Chorizo podávejte ke zralému červenému vínu, jeho chuď podtrhne Alibernet, Zweigeltrebe nebo Svatovavřinecké.
Skladování
Skladujte v suchu v ledničce.
Krémová čočková polévka po francouzsku Bezlep
Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz