Recepty - chorizo

Více z Maso ».

Chorizo
Původ choriza: Španělsko

Recepty s chorizem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Chorizo a víno  Skladování  

Chorizo je tradiční suchá španělská klobása nebo salám pikantní chuti. Obsahuje vepřové maso, špek, česnek, chilli a papriku – právě ta dodá chorizu charakteristickou červenou barvu. Použité ingredience a druh papriky, pikantní nebo sladké, se liší podle požadavků na pikantnost choriza a podle lokálních tradic.

 Rady při nákupu

Chorizo najdete v každém supermarketu v uzené, syrové i sušené podobě. Existuje několik druhů choriza: dulce - jemné a nepálivé chorizo, picante nebo super picante - pálivé a extra pálivé nebo ibérico - obsahující maso španělských černých vepřů.

 Využití v kuchyni

Chorizo má v kuchyni široké využití. Hodí se do luštěninových polévek, k míchaným vajíčkům, k dušené zelenině nebo do rajčatových omáček či k předkrmům a ke snídani. Chorizo můžete konzumovat jak vařené, smažené tak i syrové. Lze ho přidat i do sýrové omelety nebo osmažené k rybím filetům. Můžete si ho vychutnat i jen tak - bez jakékoli úpravy spolu s pivem Cerveza.

 Chorizo a víno

Chorizo podávejte ke zralému červenému vínu, jeho chuď podtrhne Alibernet, Zweigeltrebe nebo Svatovavřinecké.

 Skladování

Skladujte v suchu v ledničce.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz