Recept Šťavnaté plněné kotletky
chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kotlety si lehce osolíme a opatrně nakrojíme kapsu. Uvnitř vymažeme kremžskou hořčicí, vložíme plátek uzeného sýra, slaniny, choriza a cibule a pevně uzavřeme. Je možné je spíchnout párátkem, ale lepší je kraje pečlivě sklepnout paličkou na maso, krásně se spojí a budou držet. Z alobalu si vystřihneme 4 větší čtverce, které lehce vymažeme máslem, položíme naplněnou kotletku a zalijeme trochou portského. Poté z alobalu vytvoříme "měšec", který nahoře pevně utáhneme. Vše položíme na plech a šoupneme do vyhřáte trouby (horkovzdušná na cca 180°C). Pečeme cca 40 minut, nakonec alobalové měšce nahoře trochu rozbalíme a necháme maso lehce opéci. Tenhle recept jsem vypotila z nouze aneb co dům dal a byla jsem překvapená, jak dobré to bylo. Tak snad bude chutnat i Vám! ;-)
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 26.04.04 vloženo
- 8075x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 vyšší vepřové kotlety (pokud máte rádi lehce prorostlé, tím lépe ;-) )
- Kremžská hořčice
- Uzený sýr
- Slanina
- Cibule
- Chorizo nebo jiný pikantní salám či čabajku
- 1 dcl portského
- Kousek másla
- Sůl, pepř dle chuti
- Alobal
Doporučená příloha
Brambory na jakýkoliv způsob + zeleninový salátek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šťavnaté plněné kotletky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šťavnaté plněné kotletky
Chatulko, skvělé - všem doporučuji, portské jsem sice neměla, tak jsem kápla trošku bílého vína, ale bylo to mňam.
52 příspěvků 25.1.09 03:43
..za milé a inspirující poznámky! Opravdu jste mě potěšili a pohladili! Bude mi dělat radost, pokud se Vám vše zadaří a bude chutnat a dáte vědět! Vaše Chatulka
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Chatulko, já dělám brambory v alobalu i s masem. Navzájem pak chytnou super chuť a vůni. Myslíš, že by to šlo i u tohoto receptu?
A s tím chorrizem jsi mě potěšila! MILUJU HO!!!
Chatulko, geniální !!!!!!!!!!! V lednici mám kotlety, večer jdu na to, mlask,mlask.
1075 příspěvků 27.4.04 01:54
Dekuji za recept, ktery je urcite dobry a taky ho jiste vyzkousim. Z moji zkusenosti vim, ze prave takove pokusne recepty, ktere si clovek sam upravi, byvaji vzdy moooooc dobre. Vsak taky jsou v nem same dobrutky a verim chatulko ze urcite bude moc dobry. Tesim se na dalsi Tvuj recept -ahoj.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
óóóóóóóó to vypadá krásně!!jelikož tam není česnek který v týdnu nemůžu,jdu na to zítra.Dík chatulko…a portské mám Sandemann…