Recept Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Postup

Odkrojit konce klobásky a sloupnout kůži. Nakrájet klobásku na 2cm silné plátky, které tozříznout na polovinu a ty na čtvrtinu (celkem 12 kousků). Nadít každou datli kouskem klobásky a uzavžít datli. Vytáhnout plátek slaniny pomocí obrácené strany nože. Rozříznout plátky na polovinu napříč. Omotat slaninu kolem každé datle a zajistit ji párátkem. V hluboké pánvi rozhřát asi 1cm oleje. Posypat datle moukou a namočit je do vajíčka a potom do srouhanky. Osmažit datle po všech stranách dozlatova. Vyjmout je děroanou naběračkou a osušit je na ubrousku. Ihnad je podávat s jinými tapas/španělskámi chuťovkami.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 28.02.04 vloženo
  • 5505x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g chorizo klobásky, nebo jiné pikantní klobásky
  • 12 datlí, vypeckovaných
  • 6 plátků syrové slaniny
  • olej na smažení
  • mouka na posypání
  • 1 lehce našlehané vejce
  • 50g čerstvé strouhanky (rozmixovaný čerstvý bílý chléb)
  • párátka na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

bryndziarik, můžeš použít datle sušené (čerstvé jsou těžko k dostání a navíc jsou drahé). Když chceš vše připravit dopředu, tak jednu datli ochutnej studenou, ale já si myslím, že je lépe je před podáváním ohřát po několik minut v toubě ;o)

Pozdrav na Slovensko!

bryndziarik
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

asi su myslene cerstve datle, vsak? a keby som si ich chcela pripravit dopredu, neviete, ako by chutili studene? :-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

cuso, dík za přečtení a vyzkoušení mnou uveřejněných receptů. Jsem moc ráda že chutnalo. Jsi úplný Food Critic ;o)

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

Toto bol absolútny vrchol našej tapas hostiny. Nevedel som si to dosť dobre predstaviť, ako to bude chutiť, ale tá harmónia sladkej, pikantnej a údenej chuti bola jednoducho geniálna. Kvôli nedostatku slaniny sme vyrobili aj obmenu , kde ďatle boli obalené malokarpatskou salámou. Vznikla veľmi zaujímavá kombinácia.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz