Recept Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Postup

Odkrojit konce klobásky a sloupnout kůži. Nakrájet klobásku na 2cm silné plátky, které tozříznout na polovinu a ty na čtvrtinu (celkem 12 kousků). Nadít každou datli kouskem klobásky a uzavžít datli. Vytáhnout plátek slaniny pomocí obrácené strany nože. Rozříznout plátky na polovinu napříč. Omotat slaninu kolem každé datle a zajistit ji párátkem. V hluboké pánvi rozhřát asi 1cm oleje. Posypat datle moukou a namočit je do vajíčka a potom do srouhanky. Osmažit datle po všech stranách dozlatova. Vyjmout je děroanou naběračkou a osušit je na ubrousku. Ihnad je podávat s jinými tapas/španělskámi chuťovkami.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 28.02.04 vloženo
  • 5594x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g chorizo klobásky, nebo jiné pikantní klobásky
  • 12 datlí, vypeckovaných
  • 6 plátků syrové slaniny
  • olej na smažení
  • mouka na posypání
  • 1 lehce našlehané vejce
  • 50g čerstvé strouhanky (rozmixovaný čerstvý bílý chléb)
  • párátka na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

bryndziarik, můžeš použít datle sušené (čerstvé jsou těžko k dostání a navíc jsou drahé). Když chceš vše připravit dopředu, tak jednu datli ochutnej studenou, ale já si myslím, že je lépe je před podáváním ohřát po několik minut v toubě ;o)

Pozdrav na Slovensko!

bryndziarik
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

asi su myslene cerstve datle, vsak? a keby som si ich chcela pripravit dopredu, neviete, ako by chutili studene? :-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

cuso, dík za přečtení a vyzkoušení mnou uveřejněných receptů. Jsem moc ráda že chutnalo. Jsi úplný Food Critic ;o)

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska.

Toto bol absolútny vrchol našej tapas hostiny. Nevedel som si to dosť dobre predstaviť, ako to bude chutiť, ale tá harmónia sladkej, pikantnej a údenej chuti bola jednoducho geniálna. Kvôli nedostatku slaniny sme vyrobili aj obmenu , kde ďatle boli obalené malokarpatskou salámou. Vznikla veľmi zaujímavá kombinácia.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Tatranské kuře Tatranské kuře
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuře na medu Kuře na medu
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz