Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Odkrojit konce klobásky a sloupnout kůži. Nakrájet klobásku na 2cm silné plátky, které tozříznout na polovinu a ty na čtvrtinu (celkem 12 kousků). Nadít každou datli kouskem klobásky a uzavžít datli. Vytáhnout plátek slaniny pomocí obrácené strany nože. Rozříznout plátky na polovinu napříč. Omotat slaninu kolem každé datle a zajistit ji párátkem. V hluboké pánvi rozhřát asi 1cm oleje. Posypat datle moukou a namočit je do vajíčka a potom do srouhanky. Osmažit datle po všech stranách dozlatova. Vyjmout je děroanou naběračkou a osušit je na ubrousku. Ihnad je podávat s jinými tapas/španělskámi chuťovkami.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní plněné datle v trojobalu - TAPAS ze Španělska
bryndziarik, můžeš použít datle sušené (čerstvé jsou těžko k dostání a navíc jsou drahé). Když chceš vše připravit dopředu, tak jednu datli ochutnej studenou, ale já si myslím, že je lépe je před podáváním ohřát po několik minut v toubě ;o)
Pozdrav na Slovensko!
26 příspěvků 25.1.09 03:43
asi su myslene cerstve datle, vsak? a keby som si ich chcela pripravit dopredu, neviete, ako by chutili studene?
cuso, dík za přečtení a vyzkoušení mnou uveřejněných receptů. Jsem moc ráda že chutnalo. Jsi úplný Food Critic ;o)
Toto bol absolútny vrchol našej tapas hostiny. Nevedel som si to dosť dobre predstaviť, ako to bude chutiť, ale tá harmónia sladkej, pikantnej a údenej chuti bola jednoducho geniálna. Kvôli nedostatku slaniny sme vyrobili aj obmenu , kde ďatle boli obalené malokarpatskou salámou. Vznikla veľmi zaujímavá kombinácia.