Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vsechny ingredience - krome strev - dejte do mísy, dobre promíchejte,
zakryjte plastikovou folií a dejte do chladnicky ulezet na nekolik hodin, nebo
pres noc.
Na masovém mlýnku s nástavcem naplnte streva klobásovou smesí a vytvorte
klobásy. Klobásy mohou být vcelku a jen se odtocí, nebo kazdá zvlást.
Poveste je k susení a suste je 2-3 dny (stací v kuchyni). Zabalte je do
voskovaného papíru a dejte do chladnicky kde vydrzí celou radu týdnu.
Chorizo se pece na pánvi nebo se pouzívá do jídel v hrnci.
Tip: Po zpracování odeberte ze smesi 1 KL, vytvorte placicku a v mikrovlnné troube ji upecte (1 minuta). Po ochutnání muzete smes dochutit podle vlastní chuti.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.01.13 17:45
Recept je dobrý, ale na ochutnávku dát opect, nebo ohřát chorizo v mikrovlnce je podle mého barbarství. Lepší je určitě pánvička. Ještě zkusím pár kousků vyudit. Možná je to blbost, ale uvidím.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
9 příspěvků 25.01.09 03:43
podle encyklopedie je chorizo salám !!!! je z vepřového a telecího masa. silně okořeněný.
Jak kdo chce , nikdo nikomu nemůže na světě zabránit, aby chorizo dělal v mikrovlně , nebo v pomalém hrnci 15 hod na LOV .
Praganda by mi až tolik nevadila. Sníme jí v sojových výrobcích včetně umělého kouře, více než je dobré. Jen v Dánsku se o tom nepíše.
Když je hlad , tak se na drobenku nehledí.
V Mexiku je dělají trochu jinak. Recepty
tady a
tady .
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Chorizo má trochu jinou konzistenci nez klasická ceská klobása. Zatím jsem je delal jen jednou ale nemohu ríct ze by se to drobilo.
V receptu není ani špetka prátu. Nedrobí se to?
717 příspěvků 25.01.09 03:43
V tomto receptu byla pouzita ceská solící smes Praganda. V Dánsku se tyto smesi nesmí prodávat.