Recept Žampionové možná tak trochu ragú se ztraceným vejcem Dia Veg
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
To "možná tak trochu ragú" je preventivní opatření :-) před debatou, že to není ragú a co je to vlastně ragú... Inspirací byl recept Ottolenghiho na "Houbové ragú se ztraceným kachním vejcem".
Postup
Sušené houby trochu podrtíme v dlani na menší kousky a namočíme do trochy vody. Cibuli nakrájíme na větší kousky - na čtvrtky a pak kolmo na proužky. Mrkev na tenké plátky, stejně tak celer. Žampiony na čtvrtky. Na trošku oleje do kastrolku či pánve vhodíme cibuli, když začne měknout přidáme celer a mrkev, cca 5 minut necháme za občasného promíchnutí, pak přidáme žampiony, zvýšíme plamen. Orestujeme, přidáme sušené houby i s nálevem, zastříkneme vínem, stáhneme tymiánovou větvičku, strouhneme citronovou kúru, osolíme, opepříme. Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme zvolna dusit. Ve finále měkké houby i zelenina a trocha šťávy. Podáváme se ztraceným vejcem a nejlépe neochucenými chlebovými krutony/topinkami.
- 18.02.16 vloženo
- 1976x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 8 středních žampionů ( Portobello by bylo jistě s výhodou)
- stonek řapíkatého celeru
- 1 malá mrkev
- 1 malá cibule
- trocha sušených hřibovitých hub
- čerstvý tymián
- střik bílého vína cca 3 PL
- několik strouhnutí citronové kúry
- olej
- sůl, pepř
- 2 vejce uvařené jako ztracené
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Žampionové možná tak trochu ragú se ztraceným vejcem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žampionové možná tak trochu ragú se ztraceným vejcem
Ejo, když mně se vždycky ztratí
Ale uznávám, to tvoje ztracené je mnohem hezčí
Příspěvek upraven 19.02.16 v 22:06
@Alis já Ti nevím, přijde mi to zbytečně složité
Když už tak třeba vyklepnout vajco nejdřív
do přiměřeně velké naběračky a ponořit…
Metoda pana O. mi přijde fakt dobrá, vhodím vajco do víru, vypnu a nechám - slepičí 5 minut…vyleze z toho hezké ztracené vejce…
Minulý týden jsem dělala kulajdu a vyzkoušela „ztracená vejce“ - vyklepnutá do mikrotenu a vařená v hrci s vodou. Perfektní způsob pro nešiky jako jsem já
@di, @Eja - veg dcery, to je celkem komplikace. Ještě, že mám syny - masožravce!
Ale tenhle recept se mi líbí, vyzkouším!
Mimochodem - zvláštní technika vaření ztracených vajec dle O.: vajco vyklepneme do víru vařící vody a vypneme. Necháme kachní 6 minut a vylovíme. Slepičí je si myslím menší a navíc jsem čas až tak nesledovala - o půl minutky méně by to chtělo…
@di s poloměsíčky jsem měla problém
oloupaná cibule napůl a na čtvrtky a ty
čtvrtky nakrájíme napříč - tak nevím co je to za tvar, jdu to
přepsat…fakt blbý…
Určitě kup, je to i krásně udělaná knížka.
Edit: já mám taky v plánu ji koupit své veg dceři.
Příspěvek upraven 18.02.16 v 12:53
2453 příspěvků 18.2.16 12:39
Poloměsíčky?
Ba ne, dělám si prču (a moc se za to předem omlouvám, jen jsem holt nemohla odolat), recept vypadá moc pěkně, hned bych si dala. Chci se zeptat - stojí ta kniha od Ottolenghiho za to? Že bych ji koupila dcéři - vegetariánce.