Recept Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

Úvod

Marek Fichtner pro Restaurant Guide.cz

Postup

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso dokud nebude tmavé a pak jej vyjměte.
Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Vraťte zpátky maso, podlijte vínem, přiveďte k varu, přilijte vodu dle potřeby a duste doměkka.
Když je ragú hotové, přidejte zmrazené brusinky a šípkovou marmeládu. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Slaninové pečené knedlíky:

Nakrájejte bílé pečivo na malé kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na malé kostičky a orestujte na pánvi dozlatova.
Smíchejte pečivo se žloutky, teplým mlékem (možná budete muset trochu přidat), moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou.
Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Směs promíchejte a pomalu přidejte ušlehaný sníh ze dvou bílků.

Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140°C asi 30 minut.

Pečený knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragú.

Recept je z kategorií: Divočák


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.04.18 vloženo
  • 344x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g kýty z divočáka
  • 250g nakrájené cibule
  • 200ml červeného vína
  • 150ml oleje
  • 50ml oleje z vlašských ořechů
  • 10g jalovce
  • sůl
  • 20g cukru
  • kardamom
  • celá skořice
  • 150g zmrazených brusinek
  • čerstvý tymián
  • 100g šípkové marmelády.
  • Slaninové knedlíky:
  • 200g slaniny
  • 300g hrubé mouky
  • 200ml mléka
  • 250g bílého pečiva
  • 100g cibule
  • 30g nasekané petržele
  • 30g másla
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, muškátový oříšek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 25.04.18 15:55

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
66 příspěvků 26.04.18 16:42

Tak ten knedlík se mi převelice líbí a vyzkouším ho. Ovšem divočáka tak leda ve snu viděti. (Nebo v lese, tam jsem ho ondyno potkal u Pardubic.) :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz