Recept Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

Úvod

Marek Fichtner pro Restaurant Guide.cz

Postup

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso dokud nebude tmavé a pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Vraťte zpátky maso, podlijte vínem, přiveďte k varu, přilijte vodu dle potřeby a duste doměkka. Když je ragú hotové, přidejte zmrazené brusinky a šípkovou marmeládu. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Slaninové pečené knedlíky: Nakrájejte bílé pečivo na malé kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na malé kostičky a orestujte na pánvi dozlatova. Smíchejte pečivo se žloutky, teplým mlékem (možná budete muset trochu přidat), moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs promíchejte a pomalu přidejte ušlehaný sníh ze dvou bílků. Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140°C asi 30 minut. Pečený knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragú.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 25.04.18 vloženo
  • 4659x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g kýty z divočáka
  • 250g nakrájené cibule
  • 200ml červeného vína
  • 150ml oleje
  • 50ml oleje z vlašských ořechů
  • 10g jalovce
  • sůl
  • 20g cukru
  • kardamom
  • celá skořice
  • 150g zmrazených brusinek
  • čerstvý tymián
  • 100g šípkové marmelády.
  • Slaninové knedlíky:
  • 200g slaniny
  • 300g hrubé mouky
  • 200ml mléka
  • 250g bílého pečiva
  • 100g cibule
  • 30g nasekané petržele
  • 30g másla
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, muškátový oříšek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 25.4.18 15:55

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.

ivan14
69 příspěvků 26.4.18 16:42

Tak ten knedlík se mi převelice líbí a vyzkouším ho. Ovšem divočáka tak leda ve snu viděti. (Nebo v lese, tam jsem ho ondyno potkal u Pardubic.) :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz