Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Marek Fichtner pro Restaurant Guide.cz
Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso dokud nebude tmavé a pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Vraťte zpátky maso, podlijte vínem, přiveďte k varu, přilijte vodu dle potřeby a duste doměkka. Když je ragú hotové, přidejte zmrazené brusinky a šípkovou marmeládu. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Slaninové pečené knedlíky: Nakrájejte bílé pečivo na malé kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na malé kostičky a orestujte na pánvi dozlatova. Smíchejte pečivo se žloutky, teplým mlékem (možná budete muset trochu přidat), moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs promíchejte a pomalu přidejte ušlehaný sníh ze dvou bílků. Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140°C asi 30 minut. Pečený knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragú.
Recept je z kategorií: Divočák
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ragú z divočáka s pečeným slaninovým knedlíkem.
69 příspěvků 26.4.18 16:42
Tak ten knedlík se mi převelice líbí a vyzkouším ho. Ovšem divočáka tak leda ve snu viděti. (Nebo v lese, tam jsem ho ondyno potkal u Pardubic.)