Recept Žampionovo-sýrový špíz

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mozzarellu nakrájíme na 16 stejně velkých dílů a žampiony oloupeme. Na každou špejli napichujeme střídavě kousky sýra a celé hlavičky žampionů.
Vejce mírně našleháme vidličkou, přidáme trochu mléka nebo vody (asi 2-3 lžíce), osolíme a okořeníme kmínem a česnekem. Špízy obalíme v rozšlehaných vejcích, následně ve strouhance a smažíme v přiměřeně vysoké vrstvě rozpáleného oleje.

Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.

Možná zbytečně, ale v tomto případě skutečně doporučuji vynechat jakákoli dochucovadla typu tatarská nebo ostro-sladká omáčka či kečup. :-)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.11.08 vloženo
  • 3753x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mozzarelly (krájené, nikoli v nálevu)
  • 16 středně velkých žampionů
  • 3 vejce
  • špetka mletého kmínu
  • špetka granulovaného česneku
  • špetka soli
  • jemná strouhanka
  • olej na smažení
  • dřevěné špejle s hrotem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionovo-sýrový špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
FALKONET
1 příspěvek 21.07.10 02:26
Re: Žampionovo-sýrový špíz

To nemusí být špatné.

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žampionovo-sýrový špíz

Václavky asi nee, myslím, že po úpravě budou tvrdé a nevoní tak jako žampiony. Spíš se hodí na dušení, vaření do pikantní polévky.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žampionovo-sýrový špíz-Milane,

to nevím, václavky jsem ochutnala jen naložené v octě a to ještě hodně dávno..
Já osobně mám hrozně ráda chuťovou kombinaci mozzarelly a žampionů. Jen tak na plátky, prohozené a podušené na pánvi to bylo moje oblíbené jídlo z dob, kdy jsem se ještě dovedla mučit dietami…
Ale vyzkoušej, proč ne? A pak dej vědět!!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žampionovo-sýrový špíz - co třeba václavky?

To se mým chuťovým buňkám moc a moc zamlouvá. A což takhle místo žampionů třeba václavky?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz