Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Andrzej Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Gotujemy 1 kg ziemniaków. Po ugotowaniu ugniatamy je na puree (dodajemy łyżeczkę masła do ugniatania). Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy razem z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą już gotowe mieszamy je z ziemniakami. Wbijamy do środka 4 jajka i 2 żółtka. Następnie dodajemy do masy bułkę tartą żeby była dobra do formowania. Formujemy z masy kotleciki na kształt kotletów mielonych. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Można podawać z sosem mięsnym. Pasują do wielu potraw. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu, vodu slijeme a použijeme na oukrop. Do brambor přidáme lžíci másla a uždoucháme je na kaši. Drobně pokrájenou slaninu orestujeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájené žampiony, podusíme. Hotové přidáme do bramborové kaše, přidáme 4 vejce a 2 žloutky a stouhanku, aby se masa lépe formovala. Z promíchaného těsta vytváříme karbanátky, protáhneme je ještě strouhankou a smažíme na pánvi. Hodí se jako příloha k masům i jako samostatná potrava. Překlad byť neumělý Miloš
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
kotlet z prasete
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kotleciki ziemniaczane z pieczarkami - Karbanátky bramborové se žampiony
2904 příspěvků 23.10.09 05:12
Mne sa to pre štyroch akosi nezdalo. Ale na druhej strane, nepoznám apetít všetkých ľudí…:-)
písal som, že 4 - 8, ale vytisklo sa že 4. Miloš
2904 příspěvků 23.10.09 03:56
Miloš, Andrzej, pre koľko stravníkov je recept?
díky, moc pěkný a voňavý recept, pro tuhle roční dobu jako stvořený.
Myslíš, že by karbanátky šly péct na pečícím papíru, jen lehce potřeném olejem, v troubě?
Umím si tyto karbanátky docela dobře představit jako bezmasé jídlo, třeba s omáčkou, ať už teplou žampionovou, jemnou sýrovou nebo nějakou studenou