Recept Švestková povidla s hřebíčkem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Švestková povidla s hřebíčkem

Postup

1. Švestky omyjeme, necháme dobře okapat, roz­půlíme, vypeckujeme a rozčtvrtíme. 2. Švestky s cukrem dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme na středně silném ohni do varu, poté stáhneme plamen a zvolna vaříme pod bo­dem varu asi 2 hodiny, až hmota ztmavne a zhoustne. Přitom pravidelně mícháme, aby se po­vidla nepřipálila ke dnu. 3. Povidla okořenit špetkou soli, mletým hře­bíčkem a skořicí. Vmícháme petosu. 4. Sklenice vypláchneme horkou vodou a plníme povidly. 5. Povrch povidel pokapeme slivovicí a přikryje­me kolečkem pergamenového papíru. Případné bubliny opatrně setřeme. Sklenice Zavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.05.02 vloženo
  • 10472x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Ingredience

  • trvanlivost asi 1 rok 5 sklenic
  • 4 kg vyloupaných švestek
  • 400 g cukru
  • sůl na špičku nože mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky petosy
  • 50 ml slivovice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková povidla s hřebíčkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz