Recept Švestková povidla s hřebíčkem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestková povidla s hřebíčkem

Postup

1. Švestky omyjeme, necháme dobře okapat, roz­půlíme, vypeckujeme a rozčtvrtíme. 2. Švestky s cukrem dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme na středně silném ohni do varu, poté stáhneme plamen a zvolna vaříme pod bo­dem varu asi 2 hodiny, až hmota ztmavne a zhoustne. Přitom pravidelně mícháme, aby se po­vidla nepřipálila ke dnu. 3. Povidla okořenit špetkou soli, mletým hře­bíčkem a skořicí. Vmícháme petosu. 4. Sklenice vypláchneme horkou vodou a plníme povidly. 5. Povrch povidel pokapeme slivovicí a přikryje­me kolečkem pergamenového papíru. Případné bubliny opatrně setřeme. Sklenice Zavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.05.02 vloženo
  • 9361x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Ingredience

  • trvanlivost asi 1 rok 5 sklenic
  • 4 kg vyloupaných švestek
  • 400 g cukru
  • sůl na špičku nože mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky petosy
  • 50 ml slivovice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková povidla s hřebíčkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz