Recept Švestková povidla v pomalém hrnci

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Švestková povidla v pomalém hrnci

Postup

Svestky vypeckujte a rozsekejte je. Dejte je do pomalého hrnce spolu s cukrem a dukladne promíchejte. Varte zakryté na LOW 12 hodin. Do hrnce pridejte skoricovou kuru a varte bez poklicky nezakryté na HIGH dalsích 4-6 hodin az jsou povidla hustá a tmavá. Zhruba kazdou hodinu nebo pulhodinu promíchejte. Nakonec do povidel vmíchejte alkohol, odstrante skoricovou kuru a horká povidla plnte do sklenic. Poznámka: Na zacátku varení hrnec hlídejte. Nekterý pomalý hrnec varí i na nízkém stupni prílis silne. Nesnazte se pri prvním varení zkrátit dobu varení varením na HIGH. Povidla by se pripálila.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 26.09.09 vloženo
  • 24015x zobrazeno

Čas přípravy

  • 16 hodin

Ingredience

  • 1½ kg svestek
  • 500 g pískového cukru
  • skoricová kura podle chuti
  • 40 ml rumu nebo Amaretta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková povidla v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz