Recept Švestková povidla

Maruška Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zvlášť v míse promícháme švestky s cukrem a vyklopíme do kastrolu vytřeného olejem. Již nemícháme a na povrch nalejeme ocet a necháme do druhého dne v chladnu. Kastrol dáme na plotýnku a na mírném ohni bez míchání vaříme 3 hodiny. Potom odstavíme a hmotu rozšleháme šlehačem, či v robotě. Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 29.01.05 vloženo
  • 21978x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 3 kg vypeckovaných švestek
  • 1 kg pískového cukru
  • 1,5 dcl. 8% ocet
  • 3 lžíce slunečnícového oleje

Doporučená příloha

  • Do buchet, tvarohových knedlí a další

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková povidla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz