Recept Švestková povidla

Maruška Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zvlášť v míse promícháme švestky s cukrem a vyklopíme do kastrolu vytřeného olejem. Již nemícháme a na povrch nalejeme ocet a necháme do druhého dne v chladnu. Kastrol dáme na plotýnku a na mírném ohni bez míchání vaříme 3 hodiny. Potom odstavíme a hmotu rozšleháme šlehačem, či v robotě. Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 29.01.05 vloženo
  • 21241x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 3 kg vypeckovaných švestek
  • 1 kg pískového cukru
  • 1,5 dcl. 8% ocet
  • 3 lžíce slunečnícového oleje

Doporučená příloha

  • Do buchet, tvarohových knedlí a další

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková povidla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hruškový koláč Hruškový koláč
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz