Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3 - 4 hodiny. Přivedeme k varu a prudce vařime 4 minuty. Přimícháme slivovici. Naplníme do horkých sterilních sklenic a neprodyšně uzavřeme.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.8.12 19:09
Sice toto je postup na marmeládu a ne na povidla, ale to mi nevadí,
protože ze švestek, které máme doma, klasická povidla nejsou nic moc…
Ale tento recept (soudě podle průběžných ochutnávek) je z nich
vynikající
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švestková povidla 2
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Povidla je ovoce (švestky, hrušky, méně často třešně, višně aj.) konzervované odpařením téměř veškeré vody za poměrně vysoké teploty za stálého míchání, pokud možno nepřislazovaná. Podrobně v knihách pana Balaštíka.