Recept Srnčí tokáň Dia Bezlep

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí tokáň

Úvod

Podle tohoto základního receptu se může tokáň připravovat i z masa jeleního a nebo daňčího.

Postup

Sušené houby povaříme ve vodě, scedíme, příp. přebytečnou vodu vymačkáme. Pak je osolené na másle podusíme doměkka.

Na sádle osmažíme slaninu na kostičky a nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriku nakrájenou na menší čtverečky nebo proužky, necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme i pálivou papriku. Krátce orestujeme, přidáme kečup nebo protlak, podlijeme trochou vývaru a maso dusíme, dokud nezměkne.

Ke změklému maso přidáme podušené houby, podlijeme vínem a necháme ještě povařit.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky Zvěřina


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.02.13 vloženo
  • 21379x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 h (podle stáří kusu)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 kg srnčího masa bez kosti (z plece)
  • velká hrst sušených hub
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • 2 - 3 cibule
  • 2 papriky (červená + zelená)
  • 1OO g kečupu nebo jemně přislazeného rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • cca 1,5 dl červeného vína
  • vývar ze srnčích kostí nebo hovězí vývar

Doporučená příloha

  • dušená rýže, brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 28.01.17 12:29

Výborný recept - jednoduché a velmi chutné jídlo!!

Odkaz na uvaření

georgehradec 10.12.14 11:23

Doporučuji!

Odkaz na uvaření

birkana 24.02.13 14:18

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí tokáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
georgehradec
371 příspěvků 08.12.14 10:03

Tento receptík považuju za optimální a budu se jím řídit při dalších eskapádách u plotny, když bude srnec z hor. Mějte se všichni báječně! :lol:

 
birkana
1665 příspěvků 08.12.14 06:58

Namísto červeného vína lze v tomto (i podobných) receptu k ochucení s úspěchem použít menší množství balsamikového octa. K nynějšímu uvaření přeji Dobrou chuť! :mavam:

 
georgehradec
371 příspěvků 07.12.14 14:36

Dnes použiju i červené víno. Mám srnce z Orlických hor. :P

 
georgehradec
371 příspěvků 16.06.13 17:17

I bez červeného vína neb strávníkem byl i malý vnuk to bylo skvělé. Dávám si 1*! :P

 
birkana
1665 příspěvků 16.06.13 11:38

Přeji dobrou chuť :mavam:

P. S. Právě rozmrazuji srnčí kýtu. Těšte se na další inspirativní recept :lol:

 
georgehradec
371 příspěvků 16.06.13 09:43

Tak už vařím tokáň. :lol:

 
birkana
1665 příspěvků 06.06.13 08:40

@georgehradec, pak dejte vědět, jak vám chutnalo :mavam:

Tento recept „přišel na svět“, když jsem přemýšlela, jak zpracovat méně hodnotné části srnčí zvěřiny - plece a krk. Obvyklý guláš nebo ragú se mi vařit nechtělo :think:

 
georgehradec
371 příspěvků 05.06.13 13:00

Taky se mi líbí a zkusím to. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz