Recept Srnčí tokáň Dia Bezlep

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí tokáň

Úvod

Podle tohoto základního receptu se může tokáň připravovat i z masa jeleního a nebo daňčího.

Postup

Sušené houby povaříme ve vodě, scedíme, příp. přebytečnou vodu vymačkáme. Pak je osolené na másle podusíme doměkka.

Na sádle osmažíme slaninu na kostičky a nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriku nakrájenou na menší čtverečky nebo proužky, necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme i pálivou papriku. Krátce orestujeme, přidáme kečup nebo protlak, podlijeme trochou vývaru a maso dusíme, dokud nezměkne.

Ke změklému maso přidáme podušené houby, podlijeme vínem a necháme ještě povařit.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky Zvěřina


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.02.13 vloženo
  • 21693x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 h (podle stáří kusu)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 kg srnčího masa bez kosti (z plece)
  • velká hrst sušených hub
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • 2 - 3 cibule
  • 2 papriky (červená + zelená)
  • 1OO g kečupu nebo jemně přislazeného rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • cca 1,5 dl červeného vína
  • vývar ze srnčích kostí nebo hovězí vývar

Doporučená příloha

  • dušená rýže, brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 28.01.17 12:29

Výborný recept - jednoduché a velmi chutné jídlo!!

Odkaz na uvaření

georgehradec 10.12.14 11:23

Doporučuji!

Odkaz na uvaření

birkana 24.02.13 14:18

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí tokáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
georgehradec
373 příspěvků 08.12.14 10:03

Tento receptík považuju za optimální a budu se jím řídit při dalších eskapádách u plotny, když bude srnec z hor. Mějte se všichni báječně! :lol:

 
birkana
1668 příspěvků 08.12.14 06:58

Namísto červeného vína lze v tomto (i podobných) receptu k ochucení s úspěchem použít menší množství balsamikového octa. K nynějšímu uvaření přeji Dobrou chuť! :mavam:

 
georgehradec
373 příspěvků 07.12.14 14:36

Dnes použiju i červené víno. Mám srnce z Orlických hor. :P

 
georgehradec
373 příspěvků 16.06.13 17:17

I bez červeného vína neb strávníkem byl i malý vnuk to bylo skvělé. Dávám si 1*! :P

 
birkana
1668 příspěvků 16.06.13 11:38

Přeji dobrou chuť :mavam:

P. S. Právě rozmrazuji srnčí kýtu. Těšte se na další inspirativní recept :lol:

 
georgehradec
373 příspěvků 16.06.13 09:43

Tak už vařím tokáň. :lol:

 
birkana
1668 příspěvků 06.06.13 08:40

@georgehradec, pak dejte vědět, jak vám chutnalo :mavam:

Tento recept „přišel na svět“, když jsem přemýšlela, jak zpracovat méně hodnotné části srnčí zvěřiny - plece a krk. Obvyklý guláš nebo ragú se mi vařit nechtělo :think:

 
georgehradec
373 příspěvků 05.06.13 13:00

Taky se mi líbí a zkusím to. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz