Recept Srnčí tokáň Dia Bezlep

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí tokáň

Úvod

Podle tohoto základního receptu se může tokáň připravovat i z masa jeleního a nebo daňčího.

Postup

Sušené houby povaříme ve vodě, scedíme, příp. přebytečnou vodu vymačkáme. Pak je osolené na másle podusíme doměkka. Na sádle osmažíme slaninu na kostičky a nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriku nakrájenou na menší čtverečky nebo proužky, necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme i pálivou papriku. Krátce orestujeme, přidáme kečup nebo protlak, podlijeme trochou vývaru a maso dusíme, dokud nezměkne. Ke změklému maso přidáme podušené houby, podlijeme vínem a necháme ještě povařit.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky Zvěřina

Nahlásit recept

  • 24.02.13 vloženo
  • 24229x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 h (podle stáří kusu)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 kg srnčího masa bez kosti (z plece)
  • velká hrst sušených hub
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • 2 - 3 cibule
  • 2 papriky (červená + zelená)
  • 1OO g kečupu nebo jemně přislazeného rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • cca 1,5 dl červeného vína
  • vývar ze srnčích kostí nebo hovězí vývar

Doporučená příloha

  • dušená rýže, brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.18 20:36

Papriku jsem dal pouze jednu červenou a místo sušených hub jsem použil žampiony. Jinak jsem postup dodržel a je to vynikající.

Odkaz na uvaření

3jirka 28.1.17 12:29

Výborný recept - jednoduché a velmi chutné jídlo!!

Odkaz na uvaření

georgehradec 10.12.14 11:23

Doporučuji!

Odkaz na uvaření

birkana 24.2.13 14:18

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí tokáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí tokáň

georgehradec
384 příspěvků 8.12.14 10:03

Tento receptík považuju za optimální a budu se jím řídit při dalších eskapádách u plotny, když bude srnec z hor. Mějte se všichni báječně! :lol:

birkana
1687 příspěvků 8.12.14 06:58

Namísto červeného vína lze v tomto (i podobných) receptu k ochucení s úspěchem použít menší množství balsamikového octa. K nynějšímu uvaření přeji Dobrou chuť! :mavam:

georgehradec
384 příspěvků 7.12.14 14:36

Dnes použiju i červené víno. Mám srnce z Orlických hor. :P

georgehradec
384 příspěvků 16.6.13 17:17

I bez červeného vína neb strávníkem byl i malý vnuk to bylo skvělé. Dávám si 1*! :P

birkana
1687 příspěvků 16.6.13 11:38

Přeji dobrou chuť :mavam:

P. S. Právě rozmrazuji srnčí kýtu. Těšte se na další inspirativní recept :lol:

georgehradec
384 příspěvků 16.6.13 09:43

Tak už vařím tokáň. :lol:

birkana
1687 příspěvků 6.6.13 08:40

@georgehradec, pak dejte vědět, jak vám chutnalo :mavam:

Tento recept „přišel na svět“, když jsem přemýšlela, jak zpracovat méně hodnotné části srnčí zvěřiny - plece a krk. Obvyklý guláš nebo ragú se mi vařit nechtělo :think:

georgehradec
384 příspěvků 5.6.13 13:00

Taky se mi líbí a zkusím to. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz