Recept Srnčí tokáň Dia Bezlep

(Hodnoceno 3x) birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Srnčí tokáň

Úvod

Podle tohoto základního receptu se může tokáň připravovat i z masa jeleního a nebo daňčího.

Postup

Sušené houby povaříme ve vodě, scedíme, příp. přebytečnou vodu vymačkáme. Pak je osolené na másle podusíme doměkka. Na sádle osmažíme slaninu na kostičky a nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriku nakrájenou na menší čtverečky nebo proužky, necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme i pálivou papriku. Krátce orestujeme, přidáme kečup nebo protlak, podlijeme trochou vývaru a maso dusíme, dokud nezměkne. Ke změklému maso přidáme podušené houby, podlijeme vínem a necháme ještě povařit.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky Zvěřina

Nahlásit recept

  • 24.02.13 vloženo
  • 32331x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 h (podle stáří kusu)

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 kg srnčího masa bez kosti (z plece)
  • velká hrst sušených hub
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • 2 - 3 cibule
  • 2 papriky (červená + zelená)
  • 1OO g kečupu nebo jemně přislazeného rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • cca 1,5 dl červeného vína
  • vývar ze srnčích kostí nebo hovězí vývar

Doporučená příloha

  • dušená rýže, brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.18 20:36

Papriku jsem dal pouze jednu červenou a místo sušených hub jsem použil žampiony. Jinak jsem postup dodržel a je to vynikající.

Odkaz na uvaření

3jirka 28.1.17 12:29

Výborný recept - jednoduché a velmi chutné jídlo!!

Odkaz na uvaření

georgehradec 10.12.14 11:23

Doporučuji!

Odkaz na uvaření

birkana 24.2.13 14:18

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí tokáň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí tokáň

georgehradec
396 příspěvků 8.12.14 10:03

Tento receptík považuju za optimální a budu se jím řídit při dalších eskapádách u plotny, když bude srnec z hor. Mějte se všichni báječně! :lol:

birkana
1741 příspěvků 8.12.14 06:58

Namísto červeného vína lze v tomto (i podobných) receptu k ochucení s úspěchem použít menší množství balsamikového octa. K nynějšímu uvaření přeji Dobrou chuť! :mavam:

georgehradec
396 příspěvků 7.12.14 14:36

Dnes použiju i červené víno. Mám srnce z Orlických hor. :P

georgehradec
396 příspěvků 16.6.13 17:17

I bez červeného vína neb strávníkem byl i malý vnuk to bylo skvělé. Dávám si 1*! :P

birkana
1741 příspěvků 16.6.13 11:38

Přeji dobrou chuť :mavam:

P. S. Právě rozmrazuji srnčí kýtu. Těšte se na další inspirativní recept :lol:

georgehradec
396 příspěvků 16.6.13 09:43

Tak už vařím tokáň. :lol:

birkana
1741 příspěvků 6.6.13 08:40

@georgehradec, pak dejte vědět, jak vám chutnalo :mavam:

Tento recept „přišel na svět“, když jsem přemýšlela, jak zpracovat méně hodnotné části srnčí zvěřiny - plece a krk. Obvyklý guláš nebo ragú se mi vařit nechtělo :think:

georgehradec
396 příspěvků 5.6.13 13:00

Taky se mi líbí a zkusím to. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz