Recept Srnčí zvěřina na černo

(Hodnoceno 1x) Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso odblaníme a pokrájíme na kousky. Do kastrolu dáme hrst cukru / lepší je hnědý /, tenké hranolky mrkve, celeru a petržele, máslo, slaninu a udusíme až je vše pěkně hnědé. Na to vložíme kousky masa a opečeme ze všech stran. Přidáme ocet, víno, vodu, pokrájenou cibuli a koření. Udusíme doměkka. Pro zkrácení varu můžeme použít tlakový hrnec. Poté maso vyjmeme, zeleninu rozmixuje i se šťávou, přendáme do kastrolu, přilijeme 1 l vody a přivedeme do varu, zahustíme světlou jíškou a krátce povaříme až omáčka ztratí moučnou chuť a je krásně hustá. Vmícháme zavařeninu a citronovou šťávu dle chuti, omáčka by měla být příjemně sladkokyselá. Dáme zpět maso a už jen krátce prohřejeme. Převzato z Kuchařky naší vesnice, Dr. Marie Hrubá a Fr. Knobloch / oproti původnímu receptu jsem omáčku rozmixovala /

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 29.01.06 vloženo
  • 23107x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg zvěřiny / plecko, krk, žebra /
  • 2 lžíce cukru
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 menší petržel
  • 60 g kostiček slaniny / nemusí být /
  • 50 g másla
  • 2 lžíce 8% octa
  • 1/8 l červeného dezertního vína
  • 1 lžíce vody + 1 l vody
  • 1 cibule
  • 6 zrnek pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • na špičku nože zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • špetka tymiánu, bobkový list
  • 50 g másla a 3 rovné lžíce hl. mouky na jíšku
  • 1 PL rybízové nebo bezinkové zavařeniny
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Jemný houskový knedlík, brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 21.2.15 13:02

Skvělé!

Diskuse k receptu Srnčí zvěřina na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí zvěřina na černo

georgehradec
396 příspěvků 21.2.15 12:53

O5 bylo na řadě. Srnčí krk s bramborovou kaší. Nemělo to chybu. Ať nám plotna nevychladne! Mějte se báječně! :D

georgehradec
396 příspěvků 5.5.14 11:10

Tenhle srnec se může dělat i zjara. Zkusím srnčí kousky. :lol:

georgehradec
396 příspěvků 24.11.13 15:16

A je tu o5 podzim a srnčí se chladí. Jdu do toho s krkem. Těším se! :P

georgehradec
396 příspěvků 7.4.13 11:57

Měl jsem 250g žampiónů, tak jsem je tam bouchnul, okořenil divočinou a v kombinaci tlakového hrnce a trouby Beko udělal skvělou svíčkovou z masa z krku. K tomu knedlík a nemělo to chybu! :P

georgehradec
396 příspěvků 6.4.13 21:09

Zkusím, mám srnčí krk tak budu pod dojmem receptu improvizovat. :P Dám vědět, co z toho bude! :*

casino
4497 příspěvků 24.2.11 10:32

Mnóóó, kdyby autorka receptu napsala „upraveno“, tak ani neceknu :-)
To, že použila „dezertní“ víno, není až tolik proti původnímu receptu…, ale že zatratila citronovou kůru, je na pováženou :wink:
Já dávám CELÉHO pepře asi 1 KL; a mám-li v kuchyni, pak i strouhaný perník…
Jídlo se snažím vařit den předem :palec:

Ivana-Ch
64 příspěvků 24.2.11 08:14

Do omáčky ještě přidávám rozinky, mandlové lupínky a sušené švestky.Zavařeninu dávám rybízovou. Máme to mooc rádi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz