Recept Sloní mlsanec

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sloní mlsanec

Postup

Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme.Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu a nakonec majonézu a trošku pepře.Vše důkladně promícháme a necháme proležet.Mažeme na chlebíčky, nebo přidáváme jako salát na studené mísy.

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 13.02.04 vloženo
  • 33769x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 4 sterilované okurky
  • 500 g špekáčků, párků nebo měkkého salámu
  • 1 majolenka nebo lehká majonéza
  • pepř (místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 30.06.13 11:47

Chutné.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.06.13 19:30

Notoricky známá věc, ale stejně vždy zmizí během několika minut :)
Nostalgicky u toho vždy zavzpomínám na krásnou dobu strávenou na internátu… tam jsme si toto dělali hodně často…
Ale dnes, s doma napečenými rohlíky, chutnala tato pomazánka také výborně…
Jen vše nastrouhám najemno na struhadle.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sloní mlsanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Dadooa
268 příspěvků 27.06.13 13:33
:palec:

Příspěvek upraven 27.06.13 v 13:34

Ačraj
697 příspěvků 27.06.13 12:48

Mně také zrovna „čančání“ moc nejde, ale říká se, že se jí i očima, 8o tak jsem také proto, aby se tu „čančalo“, je to více lákavé, abych to také vyzkoušela, či uvařila. :P

Zuzka1973
2335 příspěvků 27.06.13 12:34

@tlustá bába Ale tobě zrovna čančání jde… nezakrýváš jím to, co je předmětem daného receptu.
Jj… Jorise jsem měla hlavně na mysli, ten to má snad vrozené… načančá to a přesto to působí přirozeně.

tlustá bába
1212 příspěvků 27.06.13 12:20

http://www.youtube.com/watch?…
Jenomže já u toho vypadám jak delegát zájezdu prasnic. :lol: :lol: :lol:
I když jsem veskrze člověk praktický a k narozeninám mám nejraději dárky typu ruční nářadí a podobné neholčičí záležitosti (ale i tatarák beru!) - čančám a za podvod to nepovažuji. Lépe řečeno, snažím se čančat, ale na ty, co patrně myslela Zuzka nemám (Joris a spol.).
I chleba s máslem vypadá líp očančán, ne jako nezbytná potravina k zahnání hladu - pak je to rázem radostná záležitost. A já se ráda raduju, a je nám to zapotřebí, trochu se rozmazlovat, no ne?!
Tak, když dovolíte, sem tam si tu - začančám. :mavam: :lol: :lol:

Zuzka1973
2335 příspěvků 27.06.13 09:26

@casino Taky tomu říkáme sloní žrádlo, ale ten „sloninec“ se mi moooc líbí… :D

@Eja Je to opravdu tak, nejlíp ještě, když se to připraví už ráno nebo večer předem, ono se to krásně rozleží…

@birkana Sem tam do toho přidávám trošku drcených sušených, jiné mi ti moji zmlsanci nevezmou… to můj táta je jiná třída… ten jí feferonky tak, jako řadový občan třeba třešně nebo jahody…
Načančané fotky se mi některé líbí, někdy se o to i sama pokouším, ale zrova mně to moc pěkně nejde… v mém případě je líp, nechat to většinou tak, jak to je…
Už jako malá jsem nadměrné zdobení receptů v časopisech brala jako podfuk… Našla jsem načančanou fotečku a: „Mami, udělej to…“ No, mami udělala, já samosebou chtěla ochutnat mezi prvními a když jsem to pak viděla bez těch příkras, ať to bylo sebelepší, najednou to ztratilo to kouzlo…
Tak i tam někde je zakopán „pes“, že proč klamat…
Ale jak píšu - někdo na to talent má, naštěstí tu pár takových lidí je… tak čančání nechávám na nich ;)
:mavam:

birkana
1687 příspěvků 27.06.13 07:45

Milé @casino,

  • „Sloninec“ je můj poněkud familiérní název této krmě
  • emotikon „poblion“ jsem použila proto, že nejpřiléhavěji vystihuje konzistenci, nikoli chuť
  • určitě vyzkoušej, máš-li rádo feferonky, vraz je tam :mavam:

    @Zuzka1973, nenačančané fotky jsou zde odsuzovány určitou částí Labužnictva, ale to ty jistě víš :idea: :mavam:

    @Eja, také to strouhám a melu, jak to jen jde ;) A jen tak mezi námi, děvčaty - rozemletý bramborový salát je báječný podmaz na chlebíčky a do baget :lol:

Eja
3861 příspěvků 27.06.13 07:23

To nastrouhání :potlesk: na vzhledu to sice nepřidá, ale na chuti určitě ano.

casino
4488 příspěvků 26.06.13 21:23
Dámy votevřely poněkud choulostivé thééma...

SLONÍ ŽRÁDLO se to menuje, Sloní žrádlo… 8)
S tím „slonincem“ bych bylo setsakra vopatrné… Sloninec je nejen ubikace pro slony… ;)
To, že některá jídla by se snad ani neměla fotit je názor gmp… byl myšlen nadneseně, ale ani já bych si nedovolilo dát k nějakému jídlu, byť by to byl i „sloninec“ emotikon pobliona! Fuj! :evil:

Ale jinak toto zde vypadá dost podobně jako např. Humrový salát a ten já tůůůze rádo, tak asi vyzlouším i tady ten mlsanec - Fany byl zkrátka LABUŽNÍK, když zvolil tento název :potlesk:

Zuzka1973
2335 příspěvků 26.06.13 20:53

@birkana Sloninec… to je vono :palec: V tom případě ta fotka sedí do-ko-na-le :palec:
Na ozdůbky kašlu… ;) Život taky nejde nijak přikrášlit, aby to vypadalo „rádoby“ echt… Tak proč si na něco hrát… Takhle to prostě v misce vypadá :nevim:
Abych pravdu řekla, když namazané chleby dám na tác půl napůl zdobené a nezdobené, tak ty bez příkrasy zmizí VŽDY první… Po těch čančaných sahá jen dcera, ale ona je ještě mladá a ještě pořád věří, že ty zdobené jsou lepší…
Ale časem taky zjistí, že chutnají úplně stejně a jako lepší se jen tváří… ;) :mavam:

birkana
1687 příspěvků 26.06.13 20:15

Mnóóóó… Mňamka to je :potlesk: :potlesk: :potlesk: Ta fotka, promiň, je nevzhledná :poblion: Já vím, není to zrovna fotogenická krmě, snad by tomu slušela nějaká ozdůbka, nebo realizace chlebíčku 8o. Už tady kdysi kdosi napsal, že některá jídla by se fotit neměla :think: Nesouhlasím. Fotit každé, jen to tak nějak „podat lidu“ ;) Mimochodem, „sloninec“, jak tomu říkám, dělám pro návštěvy a úspěch je vždy zaručen :mavam: :mavam: :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz