Recept Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

Postup

Nakrájené plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme. Náplň dáme do středu naklepaných plátků masa, svineme, upevníme párátkem nebo nití, poprášíme moukou a na tuku opečeme. Závitky vyjmeme, ve výpeku osmahneme pokrájenou cibuli i česnek a vložíme zpět. Podlijeme vývarem nebo vodou a podusíme doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Na závitky, zbavené párátek nebo nití, procedíme šťávu. *Příprava náplně:* Slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme kolečka klobásy, pokrájené sterilované zelí, sůl, společně podusíme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 11.04.05 vloženo
  • 13431x zobrazeno

Ingredience

  • cca 4 plátky zadního hovězího masa
  • 2 PL oleje nebo sádla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • vývar nebo voda na podlévání
  • trochu hladké mouky
  • mletý pepř
  • sůl;
  • *Náplň:*
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 g klobásy
  • 250 g sterilovaného zelí
  • sůl.

Doporučená příloha

  • brambory nebo rýže, zeleninový salát nebo kompot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

Roubínek, co od něho mám i světovou kuchařku?......to je mi moc líto, ale Maňánku, mám tak obrovskou radost, že jsi zase tady..to ty určitě kvůli mně, viď? štípanou…;-)

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roudenské hovězí závitky (pro Býky)

Ano, to je recept mýho kamaráda Zděnka Roubínka, známého šéfkuchaře z Českých Budějic, který vydal několik krásných kuchařek v nakladatelství Dona. Bohužel, už nám žádnou kuchařku nenapíše, protože před třemi týdny zemřel ve věku 74 let.
Já ti pendo děkuji, žes ho, ač nevědomky, takhle uctila.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz