Recept Hovězí závitky klasické

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí závitky klasické

Postup

1. Plátky masa omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou, potře­me hořčicí a na každý položíme plátek slaniny. 2. Okurky jemně nasekáme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupe­me a nakrájíme na kolečka. 3. Na slaninu navršíme okurky, pokrájené papri­ky a kolečka cibule. Srolujeme, spíchneme párát­ky a v horkém oleji opečeme ze všech stran. 4. Podlijeme vývarem a přikryté dusime na mír­ném ohni asi 20 min. Poté závitky vyjmeme a uložíme v teple. 5. Do vydušené šťávy vmícháme rajský protlak a šťávu poprášíme moukou, uvedeme do varu a trochu povaříme.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 18.02.02 vloženo
  • 16873x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • hořčice
  • 80 g slaniny v plátcích
  • 2 nakládané okurky
  • 1/2 červené a 1/2 zelené papriky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • mouka na zahuštění
  • 2 lžíce zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí závitky klasické

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz